Bucureşti: Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul la două vizite nocturne

Modernismul balcanic te cucereşte noaptea

În lunile octombrie şi noiembrie Muzeul Naţional de Artă al României invită publicul la două vizite nocturne gratuite în expoziţia Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, România, 1910-1940.

Joi, 22 octombrie, între orele 10.00-22.00 şi sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 13.00-04.00 porţile palatului rămân deschise pentru confruntarea cu avangarda balcanică. Pictori români celebri precum Victor Brauner, Marcel Iancu, Max Herman Maxy, Hans Mattis-Teutsch, Jules Perahim sau Corneliu Michăilescu îi provoacă pe artiştii din Bulgaria şi Grecia la un duel vizual al compoziţiilor îndrăzneţe şi al culorilor.

Pe toată durata sa, expoziţia este însoţită de activităţi conexe, precum tururi ghidate gratuite, conferinţe şi performance-uri surpriză.

Manifeste şi manifestări:

Joi, 22 octombrie: nocturnă în expoziţie – intrare liberă în intervalul 10.00-22.00

Joi, 22 octombrie, ora 16.00: ghidaj gratuit; 25 locuri disponibile
Sâmbătă, 7 noiembrie, ora 11.00: ghidaj gratuit (se plăteşte doar bilet); 25 locuri disponibile
Joi, 12 noiembrie, ora 18.00: conferinţa „Arhitectura modernă şi Bucureştiul anilor 1930-1940” susţinută de prof. dr. arh. Nicolae Lascu; intrare liberă în limita locurilor disponibile
Sâmbătă, 14 noiembrie: nocturnă în expoziţie – intrare liberă în intervalul 13.00-04.00
Joi, 19 noiembrie, ora 16.00: ghidaj gratuit (se plăteşte doar bilet); 25 locuri disponibile
Sâmbătă, 28 noiembrie, ora 11.00: ghidaj gratuit (se plăteşte doar bilet); 25 locuri disponibile
Sâmbătă, 28 noiembrie, orele 14.00-18.00: Performance Dada în expoziţie

Pentru participarea la activităţile cu număr limitat de locuri se fac înscrieri la telefon 021.314.81.19.

 

Expoziţia Ipostaze ale modernismului. Pictura în Bulgaria, Grecia, România, 1910-1940 este organizată de Muzeul Naţional de Artă al României în colaborare cu Fundaţia B&M Theocharakis din Atena şi Galeria Naţională de Artă din Sofia. Expoziţia este deschisă publicului până pe 29 noiembrie 2009.

Această expoziţie este parte integrantă a proiectului Balkan Modernisms, iniţiat de Fundaţia Theocharakis din Grecia şi finanţat prin programul Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene. Proiectul îşi propune să aducă în atenţia publicului modalităţile în care modernismul a fost asimilat şi interpretat în regiunea balcanică.

După popasul de la Bucureşti, expoziţia va fi itinerată la Galeria Naţională de Artă din Sofia şi la Fundaţia Theocharakis din Atena, până în luna mai 2010.

 

Expoziţie organizată cu sprijinul Programului Cultura 2007-2013 al Uniunii Europene

 

Alina Patru

Educatie, Comunicare, Proiecte Culturale

Muzeul National de Arta al Romaniei

Calea Victoriei 49-53 Bucuresti

tel 021 314 81 19

fax 021 312 43 27

www.mnar.arts.ro

Prezentarea muzeului în evidenţa CIMEC

Bucureşti: Ofertă publicaţii gratuite de la BCU

Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din  Bucuresti ofera gratuit urmatoarele lucrari elaborate de  biblioteca noastra:

1.   Analele Universitatii Bucuresti. Indice bibliografic.
(1952-1973), 1981
2.   Analele Universitatii Bucuresti. Indice bibliografic.
(1974-1984)
3.   Bibliografia manualelor, tratatelor si cursurilor
universitare aparute în R.S.Romania. (1979-1980), 1984
4.   Filosofie contemporana, 1980
5.   Filosofie contemporana, 1981
6.   Filosofie contemporana, 1985
7.   Filosofie contemporana, 1986
8.   Ghid bibliografic
9.   Kalende: Preocupari literare. Indice bibliografic adnotat, 1993
10.   Naturalismul în literatura româna: contributii
bibliografice, 1983
11.   Ovid Densusianu: (1873-1938), 1991
12.   Repertoriul periodicelor din principalele biblioteci
din Bucuresti: seria matematica, mecanica, astronomie,
informatica. Vol 2: (1977-1984), 1991
13.   Repertoriul periodicelor românesti indexate si în curs
de indexare. Partea 1: indici aparuti în volume, 1989
14.   Revista de istorie : (1948-1985), 1989
15.   Revista de istorie si teorie literara. Index
bibliografic adnotat .(1952-1981), 1983
16.   Romantismul în literatura româna
17.   Sociologia contemporana, 1981
18.   Sociologia contemporana, 1983
19.   Sociologia contemporana, 1984
20.   Sociologia contemporana, 1985
21.   Sociologia contemporana, 1986
22.   Teze de doctorat românesti: 1977-1991
23.   Theorie et methode dans l’historiographie
roumaine:(1965-1979): bibliographie selective annotee=Teorie
si metoda în istoriografia româna: (1965-1979): bibliografie
selectiva adnotata, 1980

Pentru detalii va rugam sa ne contactati la adresa de e-mail
simonas@bcub.ro sau la tel. 021.312.08.44.
Serviciul Cercetare. Metodologie
Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Bucuresti
Str. Boteanu nr. 1, sector 1
Bucuresti, 010027