Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

#‪‎stamacasa‬: Vernisaj Online a Expoziției 1 Mai -Ziua Internațională a Muncii

1 mai

Astăzi, când Ziua de 1 Mai este asociată mai mult cu ieșitul la grătar sau cu o mini-vacanță, se cuvine să reamintim semnificațiile acestei zile și luptele duse în secolele trecute de generații de angajați. Cu atât mai mult cu cât trăim într-o perioadă în care ies la iveală tot mai multe cazuri de abuzuri și nerespectare a drepturilor lucrătorilor, dublate de eforturi și inițiative ale unor medii patronale de a restrânge aceste drepturi, prin modificări ale Codului Muncii și Legii Dialogului Social.
Începând cu anul 1889, 1 Mai a devenit Ziua Internațională a Muncii. Ea a fost decretată de către Congresul Internaționalei Socialiste, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 Mai a devenit zi liberă, fiind marcată prin serbări și manifestații muncitorești în majoritatea țărilor lumii.
Expoziția „1 Mai – Ziua Internațională a Muncii. Povestea unei sărbători muncitorești” își propune să realizeze o incursiune în istorie prin intermediul unor lucrări de artă, obiecte reprezentative aflate în patrimoniul muzeului și să evidențieze modul cum a fost sărbătorită ziua de 1 Mai de-a lungul timpului. De asemenea, urmărește a arăta modul cum a fost influențată semnificația acestei zile de către regimurile totalitare, indiferent că au fost de stânga sau de dreapta.
Așadar, vă așteptăm în 1 Mai 2020 la ora 18 pe pagina noastră de Facebook la vernisajul online a expoziției care a fost montată în sălile muzeului nostru și pe care o să v-o prezentăm online pe pagina web a muzeului – muzeuzalau.ro, tinând seama de faptul că muzeul este închis temporar datorită crizei medicale.

Detalii

Data:
1 mai
Eveniment Categories:
,

Loc de întâlnire

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
Str. Unirii nr. 9
Zalău, Sălaj 450042 Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://muzeuzalau.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *