Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Șimleu Silvaniei: 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau și aniversarea a 15 ani de activități educaționale ale Muzeului Holocaustului de la Șimleu Silvaniei.

26 ianuarie, 2020

Primiți cu deosebită onoare invitația noastră de a participa la evenimentul organizat cu ocazia celor 75 de ani de la eliberarea lagărului Auschwitz-Birkenau și aniversarea a 15 ani de activități educaționale ale Muzeului Holocaustului de la Șimleu Silvaniei.

Acest eveniment reprezintă o oportunitate excelentă pentru tânăra generație de a găsi mai multe informații și detalii despre misiunea noastră de a educa despre istoria tragică a celui de-al Doilea Război Mondial și Holocaust, prin intermediul celui mai recent proiect al nostru numit ETERNAL ECHOES – Instrument interactiv de predare a problematicii Holocaustului.

Acesta a fost realizat printr-o finanțare acordată de Uniunea Europeană prin programul Erasmus Plus 2016-2019, care ne-a oferit posibilitatea de a dezvolta un instrument interactiv care va contribui în mare parte pentru a sprijini profesorii din întreaga lume să predea tematica Holocaustului în clasă. Ne-am îndeplinit cu succes misiunea de a crea instrumentul (www.eternalechoes.org) și ne îndreptăm acum spre diseminarea lui în toate cele 6 țări partenere și nu numai.

În acest an suntem în punctul de a sărbători 15 ani de activități educaționale ale muzeului, dar și multe parteneriate naționale și internaționale în domeniul istoriei evreilor și a problematicii Holocaustului. În acești ani am avut un sprijin deosebit al misiunii diplomatice a Israelului în România, prin vizita a doi ambasadori E.S. David Oren și E.S. Dan Ben-Eliezer cât și a doi reprezentanți ai Ambasadei, Jonathan Rosenzweig și Shelly Hugler Livne. De asemenea încrederea și sprijinul constant din partea FCER a contribuit enorm la dezvoltarea acestui muzeu si a activităților desfășurate în toți acești ani.

Evenimentul pe care intenționăm să îl organizăm are sprijinul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicării din România și se va desfășura sub auspiciile domnului Ministru Lucian Bode.

Details

Date:
26 ianuarie, 2020
Event Categories:
, ,

Organizer

Muzeul memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord
View Organizer Website

Venue

Muzeul memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord
Piața 1 Mai, Nr: 6
Șimleu Silvaniei, Sălaj Romania
+ Google Map
View Venue Website