Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

1 septembrie 1957-1 septembrie 2022 – Muzeul de Istorie Roman la ceas aniversar!

1 septembrie, 2022

☝️1 septembrie 1957-1 septembrie 2022 – Muzeul de Istorie Roman la ceas aniversar!
☝️Joi, 1 septembrie 2022, începând cu ora 1300, la Muzeul de Istorie (Casa Nevruzzi) vor fi organizate activități dedicate împlinirii a 65 de ani de la înființarea unității de cultură din Roman. În acest sens, lucrările prezentate în cadrul Simpozionului Proiecții Culturale: 65 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Roman vor aduce în prim plan aspecte legate de cercetarea arheologică și drumul artefactelor de la descoperire la expunerea în muzeu.
☝️Implicarea specialiștilor din Laboratorul de Restaurare – Conservare al Complexului Muzeal Național Neamț în salvarea bunurilor culturale va fi evidențiată printr-un bogat material documentar.
☝️Prezentarea de carte, programată la ora 1415, include o expoziție a materialelor scrise de specialiștii din cadrul Laboratorului de Restaurare-Conservare, ca rezultate ale cercetărilor de laborator. Tot aici, vor fi expuse și volumele din Seria Educație Muzeală, Muzee și Școli, Nr. 1, 2, 3 și 4, coordonatori Otilia Mircea, Ciprian – Dorin Nicola, apărute la Editura Mușatinia.

Loc de desfășurare

Muzeul de Istorie Roman- Complexul Muzeal Județean Neamț
Str. Cuza Vodă, nr. 10 și 26
Roman, Neamț 611009 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *