Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

100 de ani în IMAGINI TACTILE la Palatul Culturii din Iaşi

27 noiembrie, 2018 - 9 decembrie, 2018

Expoziţia multimedia IMAGINI TACTILE prezintă publicului din Iaşi o istorie vizuală şi tactilă a ultimilor 100 de ani în România, prin imagini în relief adaptate pentru persoanele cu deficienţe de vedere, corelate cu explicaţii digitale disponibile prin telefonul mobil.

Expoziția este deopotrivă o descoperire a trecutului prin simțul tactil de către nevăzători, dar și un exercițiu de imaginație pentru cei care vor sa descopere o istorie spusă altfel.

Imagine tactilă = imagine în relief, care poate fi percepută prin atingere.

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, 28 noiembrie, ora 12.

📍 27 noiembrie – 9 decembrie 2018 – Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova” – etajul 1
____________________________
#IMAGINITACTILE #AsociațiapentruDezvoltareUrbana #ADU #CentruldeConsultantaIstorica #SimteIstoria #cofinantatdeAFCN
____________________________
👁 IMAGINI TACTILE / “România în imagini – Cum se văd 100 de ani de la Marea Unire” este un proiect derulat de Asociatia pentru Dezvoltare Urbana, în parteneriat cu Centrul de Consultanță Istorică.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Prin tehnici specifice de interpretare a imaginilor, se obţin desene stilizate, reliefate pentru a fi „citite” de persoanele nevăzătoare. Astfel, IMAGINI TACTILE pune bazele primei biblioteci virtuale de imagini accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere din România, făcând primul pas pentru a încuraja cultura consumului de imagini în comunitatea nevăzătorilor.

http://imaginitactile.ro/
____________________________
Asociatia pentru Dezvoltare Urbana (ADU) este o organizaţie non-guvernamentală fondată în 2009, ce are ca obiectiv derularea de proiecte în cultură și educație, comunitate, mediu. ADU realizează proiecte pentru nevăzători din 2011, când a inițiat proiectul SIMTE ARTA – expoziții itinerante de tablouri accesibilizate prin reproduceri tactile, descrise în Braille pentru nevăzători.

http://www.procivic.ro
____________________________
Centrul de Consultanță Istorică (CCI) este un centru privat de cercetare în științele socio-umane, ai cărui membri și colaboratori sunt doctori și cercetători în domeniul istoriei și științelor politice, cu experiență în realizarea de investigații istorice.

http://consultantaistorica.ro/
____________________________
* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

www.afcn.ro

Details

Start:
27 noiembrie, 2018
End:
9 decembrie, 2018
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Național „Moldova” – Iași
Piața Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1
Iași, Iași 700028 Romania
+ Google Map
View Venue Website