Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

40 de tineri din Ucraina vor realiza 4 instalații monumentale în 4 muzee din București

27 October - 30 November

40 de tineri din Ucraina vor realiza 4 instalații monumentale în 4 muzee din București
În urmă cu patru luni se lansa proiectul „Open Museums Open hearts”, gândit și derulat de asociația culturală Câte-n lună și-n mansardă în parteneriat cu patru muzee din Capitală – Muzeul Municipiului București, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și Muzeul Național al Literaturii Române.
Proiectul a fost conceput cu scopul de a susține, prin cultură și prin crearea unei rețele de sprijin, nevoile reale ale adolescenților ucraineni, astfel încât să le îmbunătățească viața cotidiană prin învățarea de noi aptitudini.
De joi, 27 octombrie până la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vârstă cuprinsă între 15-18 ani sunt invitați să participe la etapa a doua a proiectului „ Open Museums Open Hearts”, în cadrul căreia vor realiza patru instalații artistice ce au ca temă imaginarea viitorului, tinerii având astfel ocazia de a deveni creatorii unei lumi capabile să-i integreze pe ei și pe cei din generațiile următoare.
Forma sub care va fi reprezentat viitorul este monumentul, ca simbol al durabilității și punct de joncțiune pe axa timpului, între trecut, prezent și viitor. Cele 4 monumente construite în jurul ideii ”Rădăcini și visuri”, propusă de artista Ana Petrovici-Popescu, vor fi expuse în curtea sau în interiorul celor patru muzee pe o perioadă de trei luni.

Details

Start:
27 October
End:
30 November
Event Category:

Organizers

Muzeul Municipiului București
Muzeul Național al Țăranului Român – București
Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi – București
Muzeul Național al Literaturii Române – București