Loading Events
 
 
Luni, 22 noiembrie 2021, vă invităm la o nouă întâlnire online din seria „Achtung Literatur!“. Invitatul nostru este scriitorul , autorul seriei de romane polițiste de succes internațional, construită în jurul personajului Gereon Rath.
În discuția moderată de Ingrid Baltag, autorul va prezenta primul său bestseller din serie, ̦ . , publicat în limba română la Editura Lebăda Neagră în aprilie 2021.
Acțiunea plină de suspans a romanului are loc în Berlin în anul 1929, când comisarul Gereon Rath face cunostință cu frenezia metropolei. Cocaină, cluburi de noapte ilegale, bătăi motivate politic, pe străzi, o viață trăită la limită. Tânărul și ambițiosul comisar Gereon Rath se alătură Departamentului Moravuri și își bagă nasul într-o anchetă de omucidere fără să-și dea seama că astfel a deschis cutia Pandorei…
Romanul a stat la baza serialului de televiziune german în 2016 și a fost publicat ca o serie de piese radio în opt episoade în 2018.
̆: Volker Kutscher – scriitor // Mădălina Tvardochlib  traducătoare
: Ingrid Baltag  lector de limba română la Universitatea Humboldt din Berlin
: Centrul Cultural German Iași, Muzeul Național al Literaturii Române Iași
: Universitatea Humboldt din Berlin, Goethe-Institut, Institutul pentru Cultură și Istorie Germană a Europei de Sud-Est (IKGS München), Editura Lebăda Neagră și Büchercafé Erasmus.
Discuția va avea loc în limba germană și va fi tradusă în limba română de Ana Pălimariu, lect. dr. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Evenimentul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Centrul Cultural German IașiMuzeul Național al Literaturii Române Iași.
Înregistrarea va fi disponibilă ulterior și pe YouTube: http://bit.ly/Centrul-Cultural-German-Iasi.
Vă invităm să participați la discuție, adresând întrebări sau comentarii în chat pe durata evenimentului live.

Details

Date:
22 November
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Național al Literaturii Române – Iași
View Organizer Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *