Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alba Iulia: Expoziție de icoane pe sticlă – Calea nouă a vechilor icoane – semnată de Cristina Pui

19 noiembrie, 2019 - 29 noiembrie, 2019

Expoziție de icoane pe sticlă – Calea nouă a vechilor icoane – semnată de Cristina Pui din București.

Verisaj: Marți, 19 noiembrie 2019, ora 15:00, Museikon, Str. Unirii, Nr.3, Alba Iulia

Cristina Pui, o zugrăviță îndrăgostită de icoanele pictate în Șcheii Brașovului la sfârșitul secolului XX, va expune la Museikon începând din 19 noiembrie 2019. Colaboratoare neobosită a Centrului Național pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, care în acest moment funcționează sub patronajul Institutului Național al Patrimoniului și care a premiat-o în anul 2016 cu Diploma de Excelență pentru eleganță și expresivitatea compoziției, Cristina Pui l-a descoperit pe Dumnezeu pictând icoane, parcurgând deci invers drumul iconarului, semn că Revelația nu ține cont de reguli. Icoanele pictate la Șchei i-au devenit dragi datorită vioiciunii culorilor și dinamicii compozițiilor, supraaglomerate de elemente decorative.

Colaborarea cu Museikon oferă prilejul valorificării unui patrimoniu căruia, altfel, ar fi fost destul de dificil să i se acorde atenția binemeritată, datorită concurenței reprezentate de atelierele locale de pictură pe sticlă, din Alba Iulia, Laz și Lancrăm.

Invităm, deci, publicul la o altfel de experiență vizuală, exuberantă prin colorit și tocmai potrivită pentru întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă.

Organizatorii acestui eveniment sunt Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și Museikon (secție a Muzeului Național al Unirii Alba Iulia).

Details

Start:
19 noiembrie, 2019
End:
29 noiembrie, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia
View Organizer Website

Venue

Museikon – Muzeul Icoanei și Cărții Vechi
str. Unirii nr. 3
Alba Iulia, Alba 510009 Romania
+ Google Map