Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alexandria: conferinţa „Omul şi animalele în preistorie pe valea Teleormanului”, 15 noiembrie 2023

15 noiembrie

Muzeul Județean Teleorman, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Teleorman, organizează miercuri, 15 noiembrie a.c., la ora 11.00, conferinţa „Omul şi animalele în preistorie pe valea Teleormanului”.
Conferința va fi susţinută de către dr. hab. Adrian Bălăşescu, coordonatorul Departamentului de Bioarheologie din cadrul Institutului de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române, cercetător care a participat activ la numeroase campanii arheologice de pe valea Teleormanului şi ale cărui studii au fost materializate prin lucrări cu caracter monografic şi numeroase articole de specialitate.
În cadrul evenimentului va fi prezentat aportul arheozoologiei la studiul paleofaunei, paleomediului al comportamentului oamenilor faţă de animale, atât domestice, cât şi sălbatice, creionându-se anumite tipare în ceea ce priveşte paleoeconomia animalieră în preistorie.
Cercetările efectuate în ultimii 30 de ani în situri de pe valea Teleormanului, cu precădere la Vităneşti şi Măgura, au furnizat importante loturi de resturi osoase ce au fost studiate din punct de vedere al identificării taxonilor, al vârstelor de sacrificare sau vânare, al originii celor domestice, al dietei acestora şi a modului în care erau exploatate.
Conferinţa se va desfășura în sala „Auditorium” a Muzeului Judeţean Teleorman, intrarea fiind liberă.

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website