Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alexandria: Exponatul lunii iulie 2021 la Muzeul Judeţean Teleorman – Set de birou

1 July, 2021 - 31 July, 2021

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, vă invită joi, 1 iulie a.c., ora 11.00, la deschiderea Exponatului Lunii Iulie.
Pentru perioada 1 – 31 iulie 2021, Muzeul Judeţean Teleorman propune publicului vizitator un Set de birou, obiect ce face parte din patrimoniul instituției noastre.
Setul de birou este confecționat din porțelan alb și este compus dintr-un platou oval cu frizuri, în partea centrală având două recipiente de formă cilindrică care fac parte comună cu platoul. Acestea reprezintă călimara și recipientul cu pudră absorbantă pentru cerneală. Călimara are formă cilindrică și are un orificiu de 2 cm. În partea superioară orificiul este înconjurat de un șanț cilindric. Recipientul cu pudră absorbantă este detașabil și are ca suport un cilindru cu deschiderea de 5 cm. Recipientul, în partea superioara este prevăzut cu găuri, tip sită, înconjurate de un șanț circular. Diametrul celor două recipiente este de 7,5 cm, iar înălțimea acestora este de 5,5 cm. Platoul are lungimea de 23 de cm iar lățimea de 15,5 cm. Pe spatele platoului apar urmele unei ștampile cu următorul text: L. Stănculescu/ Giurgiu.
În trecut seturile de birou erau indispensabile birourilor. Necesitatea lor decurgea din nevoia de a utiliza tocurile de scris, tamponarea textelor proaspăt scrise și, in funcție de dotarea setului (cuțit de corespondență), de deschiderea corespondenței. De obicei aceste seturi erau confecționate din porțelan, sticlă sau bronz
Setul de birou ce face obiectul Exponatului Lunii poate fi plasat cronologic la începutul secolului al XX-lea.

Details

Start:
1 July, 2021
End:
31 July, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.