Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alexandria: exponatului lunii august – sigiliul domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica

2 August, 2010 - 31 August, 2010

Muzeul Judeţean Teleorman vă invită luni , 2 august 2010, ora 11.00, la inaugurarea EXPONATULUI LUNII AUGUST.

Pentru perioada 1- 31 august a.c., Muzeul Judeţean Teleorman prezintă publicului vizitator un obiect deosebit aflat în patrimoniul instituţiei. Este vorba de SIGILIUL DOMNITORULUI ALEXANDRU DIMITRIE GHICA.

 

Sigiliul Domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica reprezintă stema ţării combinată cu însemnele familiei, reprezentare heraldică care se va menţine până la unire. De asemenea, prezintă un mantou de purpură dublat de hermină şi timbrat de o coroană regală pe care apare scutul cu armele ţării. Scutul, ce conţine acvila cruciată a Ţării Româneşti, cele trei culori: roşu, galben şi albastru (devenite culorile steagului principatului) şi însemnele familiei Ghica şi anume : o serie de 12 lacrimi de argint, este ţinut , alături de buzdugan şi de spada, de doi lei cu capetele conturnate.

Sigiliul domnesc, imprimat pe o pecete de ceară roşie pusă într-o cutie rotundă de metal , a însoţit Hrisovul privind întemeierea oraşului Alexandria emis de cancelaria Domnitorului Alexandru Dimitrie Ghica în data de 4 septembrie 1840.

Sigiliul a fost păstrat de Primăria oraşului Alexandria încă din anul 1840, trecând în anul 1935 în patrimoniul Muzeului de Istorie Teleorman.

Biroul de Presă

Muzeul Județean Teleorman în Ghidul muzeelor de la CIMEC

Details

Start:
2 August, 2010
End:
31 August, 2010
Event Categories:
,
Event Tags:
,

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.