Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alexandria: Expoziţia „Flori de mină”

8 May, 2009 - 15 June, 2009

Pasionaţii de mineralogie sunt aşteptaţi până pe 15 iunie 2009 la Muzeul Judeţean Teleorman pentru a admira o varietate largă de flori de mină.

Expoziţia „Flori de mină”,  deschisă la Alexandria la   începutul lunii mai, prezintă 80 de tipuri de minerale provenind din colecţia de mineralogie a Muzeului Judeţean Argeş.

Printre cele 80 de exponate se numara minerale precum: stibina, blenda, galena, cuarţul, calcitul, azuritul sau aragonitul.

Exemplarele de minerale, de forme şi culori dintre cele mai diferite, provin din minele Cavnic, Băiuţ, Baia Sprie, Herja, Rodna, Buciumi precum şi din mine din Brazilia.

Florile de mină sunt eşantioane recoltate din subteran, monominerale sau formate din mai multe minerale, cu calităţi estetice deosebite, datorită concreşterii cristalelor mineralului sau mineralelor care le alcătuiesc  precum şi datorită  culorilor, formelor şi dimensiunilor.

Florile de mină  sunt o supriză a naturii, pentru că geodele în care ele se formează nu pot fi prospectate. Florile de mină, chiar dacă s-au format într-un interval de milioane de ani, sunt totuşi considerate formaţiuni tinere. Dintre aceste flori de mina, foarte multe, prin raritate, perfecţiune, dimensiuni, parageneză, se ridica la valoare de patrimoniu cultural.

Expoziţia „Flori de mină”  deschisă la Muzeul Judeţean Teleorman poate fi vizitată zilnic, până pe 15 iunie 2009, între orele  9.00 – 17.00.

Corina Iordan

Biroul de Presă

Details

Start:
8 May, 2009
End:
15 June, 2009
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.