Loading Events
 
 

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” Alexandria, manifestarea “Atelierul de arheologie experimentală”.
Evenimentul va avea loc luni, 2 decembrie 2019, ora 9.30, la Muzeul Judeţean Teleorman şi va reuni elevii clasei a II-a B, îndrumaţi de învăţătoarea Magdalena Ionescu, alături de 30 de cadre didactice participante la Cercul Pedagogic – învățământ primar, zona Alexandria.
Atelierul de arheologie experimentală urmărește aprofundarea cunoștințelor elevilor despre preistorie prin alte mijloace decât cele clasice. În prima parte, copiii vor fi familiarizați cu materiile prime folosite de oamenii din preistorie: silexul, variate tipuri de roci, oasele de animale domestice, cornul sau lemnul. Le vor fi exemplificate tehnici și metode de cioplire a silexului, de prelucrare a osului și lemnului. Vor observa cum se făceau uneltele din piatră și materii dure animale. Pentru o implicare activă în acest atelier, în a doua parte a acestuia, elevii vor folosi așchii, lame din silex și fragmente de gresie pentru a prelucra lemn și os, confecționând unelte simple. Cu ajutorul acestora vor modela din lut dar și decora statuete antropomorfe și zoomorfe, respectând tehnologia preistorică.
Manifestarea “Atelierul de arheologie experimentală” se înscrie în cadrul Programului Educaţional “Muzeul – sursă de cultură şi educaţie”.

Details

Date:
2 December, 2019
Event Category:

Organizer

Muzeul Județean Teleorman
Phone:
0247-314761
View Organizer Website

Venue

Muzeul Județean Teleorman – Alexandria
str. 1848 nr. 1
Alexandria, Teleorman 140033 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *