Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alun, jud. Hunedoara: TABĂRĂ DE INIȚIERE ÎN SPEOLOGIE, 30 august – 1 septembrie 2021

30 August, 2021 - 1 September, 2021

Doriții să călcați pe urmele străbunilor, în subteranele Munților Șureanu, în inima Daciei?
Vă propunem o mini-tabără de 3 zile, de inițiere în speologie organizată de Clubul Sporturilor Montane Hunedoara și găzduită de Pensiunea Dacica.
PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR:
Inițial, vom cunoaște zona carstică Ponorici-Cioclovina, vom înțelege cum se pierd apele în masa de calcar și cum formează în subteran galerii de peșteră, de ce la suprafață văile rămân seci. Pentru a parcurge în siguranță galeriile cu apă și sectoarele verticale, veți cunoaște Carta Speologului și veți deprinde tehnicile TSA (Tehnica Speologiei Alpine) – adică veți putea urca și coborî pe coardă cu echipament speologic (blocatoare, coborâtor, ham, cască cu sistem de iluminat). Atelierele TSA se vor desfășura la stâncă, la lumina zilei.
Protejați de echipamente de ultimă generație, respectând regulile ecologice, vizităm o peșteră cu râu subteran. Asigurăm echipament individual complet (cască cu sursă de lumină electrică, costum și ciorapi de neopren, combinezon, cizme, mănuși, ham speologic). Trainerii dumneavoastră vă vor îndruma permanent în aceste noi provocări.
ZIUA 1.
Sosire la locația activităților: între orele 1200-1300
Locație: la capătul drumului forestier, pe platoul din apropierea intrării în Peștera Cioclovina Uscată
Activități: cunoașterea echipamentului speologic, cum ne echipăm corect, exersăm urcarea pe coardă cu ham și blocatoare; drumeție la Ponorici pentru a vedea unde se pierd apele în masivul de calcar și incepe parcursul subteran al râului, în Peștera Ponorici-Cioclovina cu Apă.
Încheierea activităților de teren: ora 19,30
Cină la pensiune: ora 20,00
Proiecție de poze și clipuri din peșteri (la pensiune): orele 21-22
ZIUA 2.
Mic dejun la pensiune: ora 8,00
Sosire la locația activităților: între orele 9,30-10
Locație: la capătul drumului forestier, pe platoul din apropierea intrării în Peștera Cioclovina Uscată
Activități: deprinderea tehnicilor TSA (la stâncă – faleza din apropierea intrării în Peștera Cioclovina cu Apă): urcare pe coardă cu blocatoarele, coborâre pe coardă cu coborâtorul și optul de rapel, treceri peste nod/fracționări, parcurgere mână curentă
Încheierea activităților de teren: ora 1800 (1400-1500- pauză de prânz pentru servirea mesei – picnic asigurat de organizatori)
Cină la pensiune: ora 20,00
ZIUA 3
Mic dejun la pensiune: ora 7,30
Sosire la locația activităților: între orele 900-930 și 1230 (activitatea are loc pe grupe)
Locație: la capătul drumului forestier, pe platoul din apropierea intrării în Peștera Cioclovina Uscată
Activități – Vizită de peșteră neamenajată turistic – Peștera Cioclovina cu Apă – Traseul subteran se parcurge în cea mai mare parte pe cursul râului subteran, circa 1,5 km în amonte față de intrare și întoarcere pe aceeași cale. Galeria peșterii, cu o mare varietate morfologică (stalactite, stalagmite, coloane, gururi, baldachine), are un sector vertical (8m);
Timp estimat/grup de 10 persoane: 3 – 3 ½ ore
Încheierea activităților de teren: ora 1800 (1400-1500- pauză de prânz pentru servirea mesei – picnic asigurat de organizatori).
COSTURI:
– PACHET ACTIVITĂȚI DE INIȚIERE ÎN SPEOLOGIE:
– 420 lei / persoană (persoane cu vârsta peste 14 ani)
– 400 lei / persoană (copii cu vârsta între 12-14 ani) – activitățile se vor adapta vârstei.
RECOMANDĂRI: Condiție fizică medie; persoane fără claustrofobie (pentru vizita de peșteră).
Copiii sub 12 ani nu pot participa la activități.
– PACHETE CAZARE ȘI MASĂ:
– 360 lei / persoană, cu cazare în camere duble sau twin cu baie proprie;
– 310 lei / persoană, cu cazare în camere de 4 locuri (2 perechi de paturi suprapuse), cu baie proprie și balcon (minimum 2 persoane);
– 260 lei / persoană, cu cazare în bungalowuri cu 2 paturi, cu băi comune (2 grupuri sanitare pentru 5 bungalowuri).
Pachetul include cazare 2 nopți conform tipului de cameră ales, cină cu 2 feluri + desert în ziua 1 și 2 și mic dejun (bufet) în ziua 2 și 3. Pe parcursul activităților se oferă prânz de tip picnic la locul desfășurării.
– TAXA DE PARC (5 lei / persoană / zi) se va achita individual de fiecare pesaoană / grup / familie prin SMS. Detalii pe www.gradiste.ro.
DISPONIBILITATE: 17 locuri. În funcție de cerere, numărul poate fi suplimentat. Cei care doresc să participe după completarea locurilor vor fi trecuți pe o listă de așteptare.
Persoanele care îi însoțesc pe participanți vor achita doar serviciile de cazare și masă.
Din cauza locurilor limitate, nu putem onora rezervări de tip single, decât dacă este posibilă și acceptată împărțirea camerei cu o altă persoană singură.
Confirmarea rezervării se face după achitarea unui avans nerambursabil de 150 de lei / persoană. Relații și rezervări la tel. 0757 DACICA (0757 322422). Informații suplimentare cu privire la activitățile de inițiere în speologie la tel. 0766 691956.

Details

Start:
30 August, 2021
End:
1 September, 2021
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/814030225971451

Organizer

Fundația Dacica
View Organizer Website

Venue

Fundația Dacica
Sat Alun nr. 40
com. Boșorod, Hunedoara Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.