Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ambrozia – un fanzin bazat pe mărturii personale. Un curs de Ștefan Constantinescu

1 noiembrie, 2021 - 30 iunie, 2022

Ambrozia – un fanzin bazat pe mărturii personale
Un curs de Ștefan Constantinescu
Începând de joi, 18 noiembrie 2021. Ultimul curs: 23 iunie 2022.
MARe/Muzeul de Artă Recentă, bdul Primăverii 15.
Frecvență: săptămânal (doar în zilele de joi)
Interval orar și grupe de vârstă particianți:
15:00-16:30 pentru grupa de vârstă 10-13 ani
17:00-18:30 pentru grupa de vârstă 14-18 ani
Număr de participanți: minimum 5, maximum 10 per grupă.
Înscrierile se vor face pe adresa: ambrozia.curs@gmail.com
Preț:
400 RON x 4 ședințe x participant
120 RON x 1 ședință x participant
Plata se face prin virament bancar, în contul: RO57RZBR0000060017335595, deschis la Raiffeisen Bank; sau la MARe, la gift-shopul muzeului, în programul de funcționare al muzeului (de miercuri până luni, între orele 11:00-19:00)
***
Ambrozia – un fanzin bazat pe mărturii personale – este un curs format din două părți.
În prima parte participanții vor face un fanzin ce are ca punct de plecare istoriile personale ale participanților. În a doua parte, pornind de la fiecare fanzin realizat, vor fi scrise mici narațiuni sub formă de scenariu și ulterior vor fi realizate niște video-fanzine de aprox. 5 min.
În cadrul cursului, Ștefan Constantinescu va învăță copiii și adolescenții să-și reconsidere propriile experiențe și trăiri și să le mărturisească prin desen, prin imagini și prin cuvinte, oferind astfel o formă unică, inedită și extrem de plastică acelor momente care, altfel, ar fi putut rămâne fără un ”chip”.
IMPORTANT:
Lucrările făcute la acest curs vor fi expuse în cadrul MARe/Muzeului de Artă Recentă într-o microexpoziție.
***
FANZIN = Fan (fanatic) Magazine
Fanzin este un cuvânt oarecum uitat. Anacronic și nostalgic, marcat de entuziasm, de creativitate și de inițiativă, fanzinul s-a născut în umbra genului science fiction pentru a migra spre orice alt gen și domeniu s-a dorit. Spre deosebire de revistele publicate de edituri specializate, fanzinul apare în ”laboratoare” private, personale, în cluburi de amatori și pe masa de lucru a unui entuziast. Este o publicație cu tiraj mic, deseori cu o singură ediție, care circulă între fanii unui gen, unui subiect, unei teme, de unde și cuvântul fanzin – fan(atic) + (maga)zin.
Lipsit de rigoarea și de exigențele unei publicații autentice, fanzinul câștigă deseori în prospețime și în naturalețe. De asemenea, fanzinul este cu totul liber de criteriile de marketing și de constrângerile editoriale formale.
***
Ștefan CONSTANTINESCU (n. 1968) este regizor și artist vizual român, care locuiește la București și la Stockholm. Este cunoscut mai ales pentru cartea autobiografică ”Epoca de Aur pentru copii” (2008) și pentru filmul de scurt metraj ”Troleibuzul 92”, prezentat la Bienala de Artă de la Veneția (2009). ”Epoca de Aur pentru copii”, (trilingvă – română, engleză și suedeză) este o carte-obiect, în care cei mici pot însoți autorul prin copilăria și adolescența acestuia din vremea comunismului, reușind astfel să descopere în mod interactiv un trecut recent, ale cărui efecte se resimt și astăzi în societatea românească (și nu numai). Scurt metrajul ”Troleibuzul 92” ne prezintă situația în care un personaj poartă la telefon un dialog tensionat cu o femeie, ajungând la amenințări grave. Ceilalți călători devin martori involuntari ai unei posibile tragedii, experimentând neputința de a interveni.

Details

Start:
1 noiembrie, 2021
End:
30 iunie, 2022
Event Category:

Organizer

MARe/Muzeul de Artă Recentă
View Organizer Website

Venue

MARe/Muzeul de Artă Recentă
Primăverii nr 15
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website