Loading Events

« All Events

APEL LA CONTRIBUȚII Simpozionul de Artă și Istoria artei – Ediția a Vl-a 18 Noiembrie 2022« București „De la tradiționalism la modernism”

15 June - 18 October

Simpozionul de Artă și Istoria artei – Ediția a Vl-a 18 Noiembrie 2022« București „De la tradiționalism la modernism”
— > > For English, please scroll down << —

Prin acest simpozion realizat în colaborare cu alte instituţii, Muzeul Municipiului Bucureşti îşi propune să pună la dispoziţia specialiştilor o platformă de prezentare a ultimelor cercetări din domeniu, să faciliteze comunicarea istoricilor de artă și specialiștilor activi în domeniul artistic la nivel naţional şi internaţional şi să problematizeze teme de actualitate, inclusiv din domeniul conservării și restaurării.
Sunt acceptate prezentări care reflectă activitatea teoreticienilor, istoricilor, criticilor de artă, curatorilor, conservatorilor, restauratorilor, precum şi cea a artiştilor-creatori, consacraţi sau aflaţi la debutul carierei artistice.
Se pot aborda teme legate de conceptele de tradiționalism și modernism în artele plastice, cum s-au manifestat acestea în spațiul românesc, orientări tematice și stilistice, influențele tradiționaliste în arta modernă și tendințe în dezvoltarea artei românești din prima jumătate a secolului XX. Prezentările se vor susține, la alegere, în limba română sau în limba engleză, însă rezumatele vor fi bilingve. La acest simpozion sunt invitați să asiste toți cei care doresc să audieze prelegerile.
TERMENUL LIMITA pentru înscriere și trimiterea rezumatelor este 18 octombrie 2022.
Specialiștii interesați să susțină o prezentare în cadrul simpozionului sunt rugați să trimită o propunere pȃnă la data de 18 octombrie 2022. Propunerea va include titlul lucrării, un rezumat de maximum 500 de cuvinte şi un CV actualizat. Documentele vor fi trimise prin e-mail către adresa: pinacoteca@muzeulbucurestiului.ro
Selecția va fi realizată de către Consiliul Ştiințific al Simpozionului.
Comunicarea susţinută în cadrul Simpozionului va fi publicată în Revista de Artă şi Istoria Artei a Muzeului Municipiului Bucureşti: http://muzeulbucurestiului.ro/revista-de-arta-si-istoria…
Revista de Artă și Istoria Artei este un ambiţios proiect editorial. Aceasta este menită să valorifice, prin publicare, cercetarea în domeniul teoriei artei, istoriei artei româneşti/ universale și restaurării patrimoniului. Astfel, Muzeul Municipiului București va solicita contribuţii pentru publicarea următorului număr al Revistei ce se dorește a deveni un spațiu de dezbatere ştiinţifică pus la dispoziția specialiştilor, deschis unui spectru larg de abordări, metode şi perspective, pentru studii ce valorifică cercetările din domeniile mai sus enunţate.

Organizer

Muzeul Municipiului București
View Organizer Website

Venue

Muzeul Municipiului București
Bulevardul Ion C. Brătianu 2
București, București Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.