Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Arad: cea mai mare expoziţie de reptile vii din România, martie 2011

18 martie, 2011

 

REPTILE VII

Expoziţia de mare succes din România, itinerată la Arad

 

Expoziţia Ştiinţele Naturii / Complexul Muzeal Arad (Piaţa G. Enescu 1)

Martie 2011

Program : Marţi-Duminică, orele 9.00-17.00

Complexul Muzeal Arad, în colaborare cu SC Gabonica SRL Arad, invită publicul din Arad la cea mai mare expoziţie de reptile vii din România, ce poate fi vizitată în această primăvară în cadrul expoziţiei permanente Ştiinţele Naturii.

Programul de vizitare este de marţi până duminică, între orele 9.00-17.00.

Expoziţia prezentă la muzeul arădean în această primăvară, este cea mai mare expoziţie de reptile vii din România, fiind itinerată în anii trecuţi în muzeele de istorie naturală din ţară. Publicul arădean va descoperi 60 de specii de reptile şi nevertebrate de pe diferite continente: Asia, Africa, Europa, Australia şi America. Este o expoziţie impresionantă prin numărul de exemplare prezente, toate crescute în captivitate.

Atracţiile expoziţiei de la Arad sunt speciiile de crocodilieni, speciile de şerpi cu clopoţei, vipera rinocer din Africa – exemplar unic în România. Doar în expoziţia de la Arad poate fi văzut pitonul tigrat albinos din Birmania, care nu ar putea supravieţui în natură datorită culorii sale deosebite. Pentru prima dată sunt expuse specii de şerpi regali din America, pitoni din India, şopârle Gecko şi cobre din Indonezia.

Anul acesta a revenit şi vedeta expoziţiei, PEPINO, crocodilul pitic din Vestul Africii, ce poate creşte până la 1.9 metri şi care face parte din cea mai mică specie de crocodili din lume. Totodată, datorită habitatului şi vieţii nocturne este o specie încă puţin cunoscută de cercetători.

Expoziţia este o bună oportunitate, atât pentru adulţi, cât mai ales pentru copii, elevi de a descoperi lumea dinozaurilor vii, unele dintre specii fiind foarte rare sau chiar pe cale de dispariţie. În cadrul expoziţiei pot fi organizate lecţii de biologie, activităţi extraşcolare pentru toate grupele de vârstă, sub supravegherea profesioniştilor de la SC Gabonica SRL .

TAXĂ DE INTRARE :

7 RON – ADULTI

6 RON – COPII, ELEVI, STUDENTI, MILITARI, PENSIONARI

5 RON – MEMBRII GRUPURILOR

Organizatorii oferă ghidaj (10 lei/ghidaj) în limba română, maghiară şi engleză !

Programarea vizitelor ghidate în expoziţia de reptile vii se face cu cel puţin două zile înainte, la telefon 0257.281.847 (între orele 9.00-15.00).

TAXA DE FILMARE: 15 RON

TAXA DE FOTOGRAFIERE: 10 RON (FARA BLITZ!)

TAXA DE FOTOGRAFIERE TELEFON MOBIL: 5 RON

10 martie 2011

Departamentul de Relaţii Publice a Complexului Muzeal Arad

Detalii

Dată:
18 martie, 2011
Eveniment Category:
Etichete Eveniment:
, ,

Organizator

Complexul Muzeal Arad
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare