Loading Events
 
 

De la Moș Gerilă la Moș Crăciun”, o expoziţie ce prezintă jucăriile copiiilor din România, din perioada 1900 – 1980, la Muzeul de Artă a Complexului Muzeal Arad.

La Arad, Asociaţia Muzeul Jucăriilor aduce aproape 1000 de exponate, din cele peste 15 000 câte deţine Muzeul. În această selecţie vom regăsi şi multe jucării produse la fabrica Arădeanca unul dintre cei mai mari producători de jucării din România din perioada comunistă.

Copii vor descoperi iar părinții și bunicii își vor aduce aminte de jucăriile pe care le primeau acum mai mult de 30 de ani de la Moș Gerilă care venea pe la cei mici în noaptea dintre ani. Între timp în anul 1989 Moș Gerilă s-a pensionat și a revenit Moș Crăciun după o absență de 40 de ani care aduce daruri pentru cei mici în noaptea de Crăciun.
Alături de jucării este prezentată și o selecție de reproduceri a unor fotografii vechi de copii cu jucăriile lor.

Asociația Muzeul Jucăriilor a fost înființată în urmă cu mai mult de 10 ani de către un grup de colecționari care de 40 de ani adună jucării vechi de colecție și alte obiecte specifice copilăriei românești. În ultimii 10 ani cu aceste jucării Muzeul Jucăriilor a organizat peste 50 de expoziții în România în colaborare cu muzeele din țară.

Vernisajul expoziţiei, un cadou pentru cei mici şi cei mari, va avea loc în data de 10 decembrie 2019, la ora 11.00, la Muzeul de Artă Arad, în prezența elevilor Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” Arad, (prof. Cristina Bibarț, prof. Balint Laura, prof. Roșanu Delia).

La eveniment, invitați speciali vor fi elevii Școlii Gimnaziale ”Iosif Moldovan” Arad, cu un repertoriu de colinzi tradiționale din zona Aradului. Fomația de folclor ”Banda Iosif Moldovan” este condusă de prof. Cosmin Gavra.

Intrarea este liberă pentru copii!
Expoziția va putea fi vizitată până în 15 ianuarie 2020.

Details

Start:
10 December, 2019
End:
15 January, 2020
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Artă Arad
Str. Gheorghe Popa de Teiuş nr. 2 - 4, etaj II
Arad, Arad 310022 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *