Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

ARAD: Expoziţie de pictură şi grafică DIMENSIUNI CELESTE. artist: XANTU GEZA

2 September, 2008 - 12 September, 2008

Complexul Muzeal Arad vă invită la expoziţia de artă plastică DIMENSIUNI CELESTE, a artistului Xantus Geza. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul de Artă Arad în perioada 02 – 12 septembrie 2008. Vernisajul va avea loc, marţi, 02 septembrie, ora 18.00.

Aflată sub zodia suprarealismului, creaţia lui Xantus Geza suprapune şi juxtapune locuri – lucruri – fiinţe reale, cu viziuni decupate din lumea imaginară, care îl marchează, cel puţin în această perioadă, pe artist. Sursa imaginarului se regăseşte într-un trecut istoric şi legendar, în timp ce prezentul – componentă a dimensiunii reale –  ne este contemporan. Intenţia este de a transpune trecutul în prezent şi de a-i asigura prezentului dreptul şi locul în eternitate.
„Clişee ale Romei antice – piaţetele, sculpturile, ruinele arhicunoscute şi extrem de vizitate – sunt stafaje şi, în egală masură, pretexte generatoare de dimensiuni celeste puse sub semnul imaginarului biblic, dar „coborâte”şi în spaţiul profan” (drd. Adriana Pantazi, muzeograf-şef de secţie la Muzeul de artă Arad)

Xantus Geza (n. 17 decembrie 1958, la Miercurea Ciuc) – a studiat teologia romano-catolică la Budapesta; între 1999-2003 a fost bursier la Academia di Belle Arti din Roma. A participat şi a obţinut premii la o serie de expoziţii şi bienale din Ungaria. Mediile de expresie plastică sunt pictura, grafica şi vitraliul.

31 august 2008
Stoenescu Adelina,
Departamentul de Relaţii Publice a Complexului Muzeal Arad

 

Details

Start:
2 September, 2008
End:
12 September, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website