Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arad: Expoziţie sculptură şi desen TRAIAN MOLDOVAN

8 October, 2008 - 31 October, 2008

08 – 31 octombrie 2008
Vernisaj: miercuri, 08 octombrie 2008, ora 17.00
Complexul Muzeal Arad vă invită la expoziţia de artă plastică IDEE ŞI ÎNTRUPARE, a artistului Traian Moldovan. Expoziţia va fi deschisă la Muzeul de Artă Arad în perioada 08 – 31 octombrie 2008.

Expoziţia Idee şi întrupare, a şaptea personală a sculptorului Traian Moldovan, vine în prelungirea interferenţelor artistice Baia Mare – Arad, care au o istorie încă din 1896 – anul înfinţării Şcolii de Pictură de la Baia Mare. În perioada interbelică, artişti arădeni au frecventat consecvent Centrul Artistic de la Baia Mare şi artişti băimăreni au expus la Palatul Cultural din Arad.
Traian Moldovan nu este la prima întâlnire cu Aradul. A participat la taberele de sculptură de la Căsoaia şi Macea, a expus în cadrul saloanelor bienale de desen sau sculptură mică, organizate de Filiala Arad a U.A.P., iar în 2007 a obţinut Premiul special al juriului „Ovidiu Maitec” pentru sculptură la Bienala Internaţională de Artă Contemporană „Meeting Point – Arad bienal 2007”.
Expoziţia reuneşte lucrări de sculptură şi desen realizate în ultimii douăzeci de ani.

cumpana cerului Traian Moldovan
cumpana cerului Traian Moldovan

Traian Moldovan (n. 1938) a absolvit în 1965 Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Ion Andreescu” din Cluj Napoca, secţia sculptură. În acelaşi an a debutat expoziţional. A participat la numeroase expoziţii de grup, saloane bienale organizate în ţară şi străinătate. Creaţia sa înregistrează îndeosebi sculptură mică şi desen. A realizat şi lucrări de for public, amplasate în spaţiul maramureşean. Trăieşte şi lucrează la Baia Mare.
În sculptură, Traian Moldovan recurge la un limbaj lapidar, laconic, cu o puternică amprentă abstractă – caracteristici rezultate din îmbinarea a două materiale distincte: lemnul şi marmura în alternanţă cu piatra. Lucrările transfigurează ingenios ipostaze ale germinaţiei, eflorescenţa, creşterea, anotimpurile.
Muzeul de Artă Arad (str. Gh. Popa 2-4, et II, Sala Ovidiu maitec)
06 octombrie 2008
Stoenescu Adelina, Departamentul de Relaţii Publice a Complexului Muzeal Arad
www.museumarad.ro

Despre sculptorul Traian Moldovan gasiti informatii si pe pagina sa gazduita la CIMEC:

germinatie Traian Moldovan
germinatie Traian Moldovan

Details

Start:
8 October, 2008
End:
31 October, 2008
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.