Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arad: Expoziția de fotografie CERCETĂRILE MONOGRAFICE DE LA SÂMBĂTENI (1935)

28 November, 2017 @ 09:00 - 13 December, 2017 @ 17:00 EET

Expoziția de fotografie

CERCETĂRILE MONOGRAFICE

DE LA SÂMBĂTENI (1935)

 

”Cu ocazia cercetărilor efectuate s-au realizat și o serie de fotografii cu aspecte din viața comunității locale, reunite  în două albume, care au fost prezentate la expoziția Fundațiilor Regale din 9 decembrie 1935, în prezența regelui Carol al II-lea. Publicul arădean are ocazia de a vedea acum, reproduse la o scară mai mare, o parte din cele mai reprezentative fotografii pe care le conțin cele două albume interbelice, aflate în colecția Complexului Muzeal Arad”

 

Sala ”Clio” a Complexului Muzeal Arad (Str. Horea 10)

28 noiembrie – 13 decembrie (Marți-Duminică : 09.00-17.00)

Vernisaj : Marți 28 noiembrie 2017, orele 17.00

Intrarea este liberă

Curatori: Dr. Sorin Sabău și Dr. Gabriel Hălmăgean (Complexul Muzeal Arad)

 

În cadrul programului Centenarului (1918-2018) la Arad, Complexul Muzeal Arad prezintă publicului expoziția de fotografie ”Cercetările monografice de la Sâmbăteni (1935)”, a cărei vernisaj va avea loc la Sala ”Clio”, marți, 28 noiembrie, orele 17.00.

Prezintă: Dr. Sorin Sabău și Dr. Gabriel Hălmăgean, curatori (Complexul Muzeal Arad)

 

În vara anului 1935 o echipă studențească a Fundațiilor Regale ”Principele Carol” în colaborare cu Despărțământul Arad al Institutului Social Banat-Crișana a desfășurat o cercetare monografică în localitatea Sâmbăteni. Scopul acestei acțiuni era cunoașterea realităților satului românesc din perioada interbelică și găsirea unor soluții practice pentru ridicarea culturală și materială a locuitorilor din zona rurală.

Metoda cercetării era cea monografică, aparținând Institutului Social Român condus de prof. Dimitrie Gusti. Aceasta însemna prezența la fața locului a unei echipe complexe, formată din studenți și un corp tehnic : doctori, ingineri agronomi, medici veterinari, plus profesori și studenți de la Oficiul Național de Educație Fizică.

”Cu ocazia cercetărilor efectuate s-au realizat și o serie de fotografii cu aspecte din viața comunității locale, reunite  în două albume, care au fost prezentate la expoziția Fundațiilor Regale din 9 decembrie 1935, în prezența regelui Carol al II-lea.Publicul arădean are ocazia de a vedea acum, reproduse la o scară mai mare, o parte din cele mai reprezentative fotografii pe care le conțin cele două albume interbelice, aflate în colecția Complexului Muzeal Arad” –  Dr. Sorin Sabău și Dr. Gabriel Hălmăgean, curatori (Complexul Muzeal Arad).

 

Proiect expozițional realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

 

26 noiembrie 2017

Compartimentul de Relaţii Publice al Complexului Muzeal Arad

 

echipa de cercetatori la Sambateni cu Sageata Verde_cercetari monografice 1935

 

cercetari monografice Sambateni_1935

Details

Start:
28 November, 2017 @ 09:00 EET
End:
13 December, 2017 @ 17:00 EET
Event Categories:
,
Event Tags:

Organizer

Complexul Muzeal Arad
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.