Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arad: Gandhi. Căutarea identității – prelegere filosofică

1 octombrie, 2017 @ 15:00 - 17:00 UTC-2

Gandhi. Căutarea identității

– prelegere filosofică –

Cine a fost Mahatma Gandhi? Care a fost parcursul vieții sale şi ce principii au fost fundamentul sentimentului de curaj cu care acesta şi-a transmis mesajul pentru poporul indian? De ce violența şi separatismul încorsetează ființa umană, limitându-i posibilitatea de a trăi idealuri nobile?

Căutarea identității e sinonimă, din punct de vedere filosofic, cu a găsi un sens mai elevat al vieții, un vis care să ofere entuziasm şi mulțumire în munca depusă pentru împlinirea acestuia. Dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul prezentării menționăm următoarele:

– Momente importante în viața lui Mahatma Gandhi

– Ahimsa sau nonviolența

– Demnitate şi identitate umană

– Conviețuire şi concordie

– Curajul sau asumarea protagonismului istoric

– Educația – cheia progresului

În 1 octombrie de la ora 15:00, Asociația Culturală Noua Acropolă vă invită la prelegerea ce va creiona un exemplu de viață în care se împletesc principii și valori umane universale care pot fi retrăite și în momentul prezent.

Loc de desfășurare: Complexul Muzeal Arad, Piața George Enescu, nr. 1, secția de Științe ale Naturii (Palatul Cultural, intrarea dinspre Parcul Copiilor).

Prezintă: Anda Nacu

Informații: 0744 781 989

Intrarea este liberă!

Această prelegere face parte din seria de conferințe programate să se desfăşoare în toamna şi iarna anului 2017, proiect realizat cu sprijinul financiar oferit de către Centrul Municipal de Cultură Arad pentru organizarea de proiecte culturale. Prezentările, ce au ca obiectiv lărgirea orizonturilor de cunoaștere ale omului prin aprofundarea întregii culturi şi civilizaţii a umanității, vor avea loc la Palatul Cultural, spațiu pus la dispoziție de către Complexul Muzeal Arad, colaborator al acestui proiect.

Vă așteptăm!

Details

Date:
1 octombrie, 2017
Time:
15:00 - 17:00 UTC-2
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Organizația Noua Acropola

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website