Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arad: vernisaj expozitie foto – 23 iunie

23 June, 2010

 

Foto Club Arad si Complexul Muzeal Arad va invita la vernisarea :
Expozitiei de arta fotografica a Dlui. Mircea Anghel A.FIAP, presedintele Fotoclub “Mihai Dan Calinescu” din Craiova “OAMENI SI LOCURI”

Deschiderea salonului va avea loc miercuri, 23.06.2010 la ora 18 la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad.

Vor fi expuse 50 de lucrari cu diverse teme: portret, arhitectura.

Cu stima,

Mircea O. Boran

presedinte Foto Club Arad

CV ANGHEL MIRCEA

Data si locul nasterii: 2 iulie 1946, Craiova, Romania.

Educatia: Colegiul National “Carol I”, Craiova; Scoala Militara de Ofiteri de Geniu, Sibiu; Academia de Inalte Studii Militare, Bucuresti.

Pensionat in anul 1996 cu gradul de colonel.

Activitate: La 9 ani descopera lumea fotografiei, mai intai in laboratorul foto, apoi in studioul foto, datorita unei rude apropiate si mare artist fotograf din Craiova, Paul Ivanovici (fiul compozitorului Ioan Ivanovici – “Valurile Dunarii”).

Fotografia a constituit hoby-ul si una din laturile specialitatii sale militare pe care le-a practicat toata viata.

Abia dupa pensionare intra in lumea fotografiei artistice, iar in anul 1999 devine membru AAFR, an in care infiinteaza Fotoclubul “Mihai Dan-Calinescu”, pe langa Cercul Militar din Craiova. Este presedintele acestuia inca de la infiintare , an cu care incepe organizarea unui curs de tehnica si arta fotografica pe care l-au absolvit peste 400 de tineri. Dintre acestia, un numar de 15 au fost admisi la institute de invatamant superior cu profil foto, in tara si peste hotare.

Participari la expozitii: Are peste 150 de lucrari acceptate in saloanele nationale si peste 30 de lucrari acceptate in saloanele internationale de arta fotografica cu patronaj FIAP, obtinand peste 25 de premii si medalii.

Are 12 expozitii personale de fotografie in diferite orase din tara: Oradea, Timisoara, Tg.Mures, Miercurea Ciuc, Galati si Craiova. Pe 9 aprilie 2010 a avut o expozitie personala la Muzeul de Arta din Cernauti, Ucraina, la care a expus aceleasi lucrari, cu tema “ OAMENI SI LOCURI “.

A participat la 15 expozitii de grup in Europa, Asia si Africa.

La fotoclubul din Craiova a organizat peste 60 de expozitii ale artistilor fotografi de peste hotare si peste 80 de expozitii ale artistilor fotografi din Romania.

In 2008 primeste titlul de A.FIAP si este cooptat in Comitetul de Conducere al AAFR, ca Director al Departamentului Saloane si Distinctii.

Details

Date:
23 June, 2010
Event Category:
Event Tags:
,

Organizers

Complexul Muzeal Arad
Foto Club Arad

Venue

Complexul Muzeal Arad
Piata Enescu 1
Arad, Arad 310131 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.