Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Arcuş: lecţia deschisă de arheologie cu titlul “Descoperiri arheologice deosebite în regiunea Munţilor Oaş-Gutâi-Ţibleş”

22 November, 2011

Vă invităm să participaţi la lecţia deschisă de arheologie cu titlul „Descoperiri arheologice deosebite în regiunea Munţilor Oaş-Gutâi-Ţibleş”, susţinută de cunoscutul arheolog Dr. Carol Kacsó.

Evenimentul este realizat de către Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în colaborare cu Centrul de Cultură Arcuş.

Prezentarea va avea loc la Centrul de Cultură Arcuş, marţi, 22 noiembrie 2011, ora 1700 . Muzeul pune la dispoziţia celor interesaţi un microbuz de la ora 16.30 din faţa clădirii MNCR, din strada Gabor Aron, nr.16.

Arheologul Carol Kacsó este unul dintre cei mai vizibili specialişti privind Epoca Bronzului în Occident. De mulţi ani efectuează cercetări arheologice în Maramureş, inclusiv la necropola celebră de la Lăpuş. În ultimii ani această cercetare se face în parteneriat cu arheologii din Germania.

Descoperirile arheologului dr.Carol Kacsó arată că în a doua jumătate a mileniului II î.Chr, în zona Maramureşului a existat o entitate culturală , care datorită monopolului pe care îl deţinea asupra zăcămintelor de cupru şi sare din zonă dar şi prin faptul că se afla în apropierea celei mai importante artere hidrografice din această parte a Europei , Tisa , a atins un nivel de dezvoltare foarte înalt.

Au fost descoperite printre altele, construcţii funerare şi rituale de maximă complexitate care subliniau statutul înalt al celor înmormântaţi acolo.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să contactaţi Biroul Relaţii Publice şi Marketing al MNCR (e-mail: feleacristina@gmail.com) sau vizitaţi site-ul muzeului: www.mncr.ro.

Vă aşteptăm!

Cu deosebit respect,

Cristina Felea, muzeograf PR

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni

Details

Date:
22 November, 2011
Event Categories:
,
Event Tags:
, ,

Venue

Centrul de Cultură Arcuş
Arcuş
Arcuş, Covasna Romania

Organizer

Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni – Sfântu Gheorghe
View Organizer Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.