Loading Events
 
 

Complexul Muzeal de Științele Naturii „ION BORCEA” Bacău, vă invită miercuri, 13.11.2019, ora 11.00, să participați la vernisajul expoziției temporare „Astronomia în antichitate”
care va avea loc la sediul subunității Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, Bacău.

Expoziția prezintă publicului informaţii cu privire la apariția celei mai vechi dintre științe din istoria umanității şi anume – astronomia.

Până în urmă cu cca. 160 de ani civilizațiile ce s-au dezvoltat în zona Mesopotamiei erau doar subiecte de mituri și legende, singurele surse fiind paragrafe și referințe din lucrările anticilor filozofi greci. Turnul biblic din Babilon, legendele despre Grădinile suspendate din Babilon, una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, au fost brusc asociate unui univers și unei civilizații concret guvernate de legi și coduri administrative literatură, geografie, matematică și astronomie. Ziua de 24 de ore, ora de 60 minute, primele hărți cerești, cele 12 semne zodiacale – sunt doar câteva dintre moștenirile din acea perioadă!

Odată cu descoperirea Bibliotecii lui Assurbanipal din Ninive de către Henry Layard în anul 1851, au explodat informațiile despre o civilizație și o cultură necunoscută până atunci, o civilizație ce a populat zona mesopotamiană în antichitate.
În cadrul expoziţiei vor fi explicate şi evidenţiate replici după instrumente folosite în trecut, cum sunt: cadran solar şi astrolab.

Vizitatorii expoziţiei propuse de specialiştii Observatorului Astronomic Bacău, au posibilitatea să viziteze și expoziția permanentă ”Universul – De la Pământ la stele”, precum și să urmărească filme documentare în format fulldome în sala de planetariu.

Adresa: str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8, Bacău.
Program de vizitare: Marţi – Duminică, între orele 8.00 – 16.00.
Persoane de contact: muzeografii Observatorului Astronomic.
Telefon: 0234/513724

Cu deosebită consideraţie,

Manager,
dr. Gabriela Gurău

Details

Start:
13 November, 2019
End:
28 November, 2019
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Observatorul Astronomic „Victor Anestin” – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”
str. Ion Ghelu Destelnica nr. 8 (fostă Trotuş)
Bacău, Bacău 600266 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *