Loading Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bacău: Acasă cu Apostu”, un eveniment de omagiere a sculptorului George Apostu

20 decembrie, 2017 @ 17:00 - 18:00 EET

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău închide seria proiectelor culturale desfășurate în anul 2017 sub genericul „ImagiNație-Energia Culturii” și vă invită miercuri, 20 decembrie 2017, ora 17.00, Acasă cu Apostu”, la un eveniment de omagiere a sculptorului George Apostu.
Programul face parte din statornica tradiţie a instituției de a cinsti memoria unuia dintre cei mai importanti sculptori pe care i-a cunoscut artele plastice din România și contribuie la reaşezarea valorilor în matricea lor firească.
 „Dacă ştii să priveşti lemnul, piatra, e ca şi cum ai merge pe marginea unui râu cu miliarde de pietre şi ai alege piatra care-ţi cade, care te mângâie pe tine, altul ar alege alta. Materia este atât de generoasă încât te conduce, îţi indică parcursul… Dumnezeu ne întinde din când în când mâna.”
                                                                                                                      George Apostu
Manifestarea va cuprinde expoziția „In memoriam George Apostu”, cu fotografii care-l surprind pe George Apostu la lucru, în atelier și în grădina casei lui, sau în diferite contexte alături de alți artiști. Autorul fotografiilor este regretatul Mihai Oroveanu, remarcabil istoric de artă, fotograf profesionist, curator de expoziții, dar și un rafinat colecționar de artă.
În a doua parte a serii vom aduce în atenția publicului o realizare maximafilă de excepție: albumul IMPRESIONISMUL. FASCINAȚIE ȘI CULOARE, dedicat pictorilor impresioniști și creațiilor lor artistice, semnat de generalul (r) Vasile Doroș, președintele Societății Române de Maximafilie „Dr. Valeriu Neaga” și Claudiu Doroș. Albumul cuprinde 330 de reproduceri ale unor tablouri aparținând unui număr de 70 de pictori europeni, ce se află în 80 de muzee și colecții private din întreaga lume. Ilustratele maxime au fost realizate cu timbre emise de 50 de administrații poștale de pe toate continentele. Albumul va fi prezentat de prof.univ.dr. Petru Bejan, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Invităm pe toţi cei care ne-au fost alături, de-a lungul anilor, miercuri, 20 decembrie 2017, la sediul Centrului de Cultură „George Apostu” la un festin cultural, artistic şi muzical. Din programul serii nu vor lipsi colindele de Crăciun, în interpretarea elevilor Colegiului Tehnic de Comunicaţii „N.V. Karpen” Bacău.
La eveniment participă domnul Gheorghe Popa, secretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale.
Biroul de presă al Centrului de Cultură „George Apostu”
Cu stimă,

Doina Barbu

Manager

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău

Str. Crângului, Nr.18
Tel: 0040234 545515
Fax :0040234 571083
Mobil:0040735517986

Detalii

Data:
20 decembrie, 2017
Timp:
17:00 - 18:00
Categorie:

Organizator

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău
Telefon:
0234/571.083
Email:
cc.apostu@gmail.com
Sit web:
http://www.centrul-george-apostu.ro

Loc de desfășurare

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău
Str. Crângului, Nr.18
Bacău,Bacău600063Romania
+ Harta Google
Sit web:
http://www.centrul-george-apostu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *