Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Bacău: Conferința Națională „împreună pentru neuitare”, organizată cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a victimelor Holocaustului, 27 ianuarie 2023

27 ianuarie

ZIUA internaționala de comemorare a victimelor holocaustului „ÎMPREUNĂ PENTRU NEUITARE”, 27 ianuarie 2023

Casa Corpului Didactic din Bacău în parteneriat cu Centrul de Cultură „George Apostu”și Comunitatea Evreilor din Bacău organizează în data de 27 ianuarie 2023 Conferința Națională „împreună pentru neuitare”, organizată cu prilejul Zilei Internaționale de Comemorare a victimelor Holocaustului.

Evenimentul va avea loc în sala de expoziții a Muzeului de artă contemporană „George Apostu”, începând cu ora 14.00 (Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, Str. Crângului, nr. 18, Bacău).
Această pagină neagră din istoria recentă a umanității, această copleșitoare tragedie a unei comunități religioase și spirituale ce a marcat puternic evoluția culturală, științifică și economică la nivel global, va fi evocată și explicată de invitații speciali ai organizatorilor – prof. univ. dr. Florin MuIIer (Facultatea de Istorie, Universitatea din București); dr. Felicia Waldman, profesor asociat. Centrul de Studii Ebraice (Facultatea de Litere, Universitatea din București) și arhitect dr. Cristian Pușcaș, expert atestat de Ministerul Culturii în reabilitarea patrimoniului.

La conferință sunt invitați să participe reprezentanți ai mediului cultural local, ai autorităților publice locale și județene, ai ISJ Bacău, alături de profesori de istorie și de elevi din mediul școlar preuniversitar din Municipiul Bacău.
Scopul principal al acestei conferințe este cultivarea în rândul tinerii generații a valorilor democrației, a drepturilor și libertăților universale, combaterea discriminării sub toate formele ei și lupta împotriva xenofobiei, rasismului și antisemitismului.
Pentru anul 2023, programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Traditie și Credință – Trepte ale Desăvârșirii”.
Parteneri din rândul școlilor și colegiilor din Bacău
COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE VRĂNCEANU”
COLEGIUL NATIONAL „FERDINAND I”
COLEGIUL NAȚIONAL „VASILE ALECSANDRI”
COLEGIUL NAȚIONAL DE ARTĂ „GEORGE APOSTU”
COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „ȘTEFAN CEL MARE”
COLEGIUL „N. V. KARPEN”
COLEGIUL ECONOMIC „ION GHICA”
ȘCOALA GIMNAZIALĂ „DR. AL. ȘAFRAN”

Organizator

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău
Telefon:
0234/571.083
Email:
cc.apostu@gmail.com
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău
Str. Crângului, Nr.18
Bacău, Bacău 600063 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare