Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII AUGUST 2021 la Vivariu: PREPELIȚA JAPONEZĂ (Coturnix japonica)

3 August, 2021 - 31 August, 2021

Deschiși permanent pentru cunoaștere!
EXPONATUL LUNII AUGUST LA VIVARIU este:
PREPELIȚA JAPONEZĂ (Coturnix japonica)
Prepelița japoneză (Coturnix japonica) este răspândită în Asia de vest, clocind mai ales în vestul Chinei, în insulele Sahalin și în Japonia. Este o pasăre prezentă și în Europa unde este oaspete de vară sau se află în pasaj pasaj, sosește primavara și pleacă toamna pentru a ierna în Africa, Arabia și India.
Prepelița trăiește în general în zonele cultivate din regiunile de deal și de câmpie. Coloritul corpului este brun-cafeniu cu striuri longitudinale de culoare deschisă și întunecată. Masculul are sub bărbie o pată de culoare cafenie închisă.
Carnea şi ouăle de prepeliţă sunt recunoscute pentru gustul deosebit de apetisant şi pentru folosirea lor în scop medical.
Puii din majoritatea speciilor de prepelițe sunt precociali (se pot hrăni singuri aproape imediat ce ies din ou). Asta înseamnă că puii sunt bine dezvoltați și gata să părăsească cuibul și să-și urmeze părinții la scurt timp după eclozare. Prepelițele tinere ajung la maturitate la vârsta de 2 luni.
Ouăle de prepeliță sunt de culoare crem cu pete negre, au o compoziţie chimică extrem de bogată sub aspect nutriţional şi terapeutic, au o bună valoare terapeutică, fiind recomandate persoanelor care suferă de boli cardiace, pulmonare, hepatice, gastrice şi renale.

Details

Start:
3 August, 2021
End:
31 August, 2021
Event Categories:
,
Website:
https://www.facebook.com/complexulmuzealionborceabacau/posts/4307566099320422

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map

Leave a Reply

Your email address will not be published.