Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII APRILIE la Vivariu: Perușul nimfă (Nymphicus hollandicus)

10 aprilie, 2023 - 30 aprilie, 2023

Deschiși permanent pentru cunoaștere!
EXPONATUL LUNII APRILIE 2023 LA VIVARIU ESTE:
Perușul nimfă (Nymphicus hollandicus)
Perușul nimfă (Nymphicus hollandicus) este o specie de peruși din familia Cacatuidae, originară din Australia.
În 1788 Gmellin i-a dat numele științific Psittacus novaehollandiae, iar în 1832 au primit numele sub care este cunoscut și azi Nymphicus hollandicus.
Au o lungime aproximativă de 35 – 45 cm, iar durata medie de viață este de 20 ani dar pot trece și peste 25 (dacă trăiesc într-un mediu cald și sunt îngrijite, au hrana necesară pot avea o viață mai lungă). Au o greutate de 90–110 grame. Denumirea nimfelor în engleză este cockatiel, dar mai sunt cunoscute și sub numele de weiros sau quarrions.
În libertate, nimfele trăiesc, formează perechi și se hrănesc în stoluri de până la 100 de păsări, atunci când nu au destulă hrană.
Masculul este în mare parte gri, iar capul este galben cu obrajii roșii, diferența față de femelă este că acest punct sau cerc roșiatic din obraji este mult mai intens la mascul. Unele femelele se deosebesc de masculi și prin penele cozii, care pot fi tărcate.
Nimfele fac între 5-7 ouă pe care le depun la interval de câte 2 zile. Ele vor începe să clocească după al doilea ou, iar durata de clocire va fi de 18-21 de zile. Eclozarea va avea loc, la fel, din două în două zile. La eclozare puii sunt „orbi”. Puii vor sta 5 săptămâni în cuib iar după 3 săptămâni după ce au părăsit cuibul vor mânca singuri și vor deveni independenți.

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map