Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII IANUARIE 2023 la Vivariu: XIFO (Xiphophorus helleri)

7 ianuarie, 2023 - 31 ianuarie, 2023

EXPONATUL LUNII IANUARIE la Vivariu este:
XIFO (Xiphophorus helleri)
Peștii Xifo aparțin familiei Poeciliidae, ordinul Cyprinodontiforme. Din această familie mai fac parte şi alţi peşti foarte întâlniţi în acvariile începătorilor printre care menţionăm Guppy, Molly şi Platy.
Specia Xiphophorus helleri este originară din America Centrală și de Nord.
Dimensiunile exemplarelor diferă în funcție de mărimea acvariului, pentru a se dezvolta normal, adică între 8 – 17 cm lungime, un exemplar din specia Xiphophorus helleri are nevoie de 5 litri de apă.
Coloritul variază, însă cea mai întâlnită este de culoare roşie cu diverse variaţii la nivelul cozii care poate fi cel mai adesea neagră.
Femelele sunt foarte ușor de diferențiat de masculi, în primul rând pentru că dimensiunilor lor sunt considerabil mai mari şi în al doilea rând pentru că masculii prezintă alungirea înotătoarei dorsale, formând un fel de spadă. Este o specie vivipară, are o gestație de 4 – 6 săptămâni și „dă naștere” unui număr de 20-200 de alevini.
Temperatura optimă pentru Xiphophorus helleri variază într-un interval larg cuprins între 18 și 28 °C, însă temperatura ideală este în jurul valorii de 26 °C.

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map