Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Bacău: EXPONATUL LUNII IULIE la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea” – FLUTURELE CAP-DE-MORT (ACHERONTIA ATROPOS)

2 iulie - 31 iulie

EXPONATUL LUNII IULIE este
FLUTURELE CAP-DE-MORT (ACHERONTIA ATROPOS)

Fluturele cap-de-mort face parte din familia Sphingidae, fiind unul dintre cei mai mari reprezentanţi ai acestei familii din Europa. Are un corp masiv, aerodinamic, cu o anvergură a aripilor de până la 12 cm. Fluturele este nocturn şi se întâlneşte în agrocenoze, lizierele pădurilor etc. Omida frumos colorată se hrăneşte cu un număr variat de plante, dar preferă Solanaceele (cartofi, mătrăgună etc).

Fluturele cap-de-mort este cunoscut drept un fluture migrator. Acesta preferă climatul cald şi uscat din Africa de Nord şi zona Mediteraneană (Spania, Grecia), dar reuşeşte să ajungă şi în Europa Centrală şi de Nord, unde se poate reproduce. Totuşi, se pare că fluturele nu rezistă peste iarnă în aceste regiuni, inabilitatea lui de a depăşi iernile la temperaturi scăzute fiind un factor limitativ al distribuţiei lui. Fluturele îşi reface populaţiile în zonele nordice prin migraţie, acesta fiind capabil să zboare mai multe zeci de kilometri pe noapte din zonele calde sudice aventurându-se către nord, în habitate mai puţin favorabile.

Leave A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.