Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII MAI la Muzeul de Științele Naturii este: PRESURA GALBENĂ (EMBERIZA CITRINELLA)

2 May - 31 May

EXPONATUL LUNII MAI la Muzeul de Științele Naturii este:
PRESURA GALBENĂ (EMBERIZA CITRINELLA)
Presura galbenă este cea mai comună specie de presură de la noi, are talia unei vrăbii de casă, dar mai zveltă și cu coada mai lungă. Masculul are un colorit mai intens, cu cap și abdomen galben și penaj dorsal roșcat-gălbui, pe când femela prezintă nuanțe mult mai șterse.
La noi în țară este denumită și presură aurie. Este răspândită în Siberia de Vest, nordul și centrul Europei, în Spania, Grecia, Italia, Ucraina. Habitatul preferat este reprezentat de tufărișurile de la marginea pădurilor, poienile cu lăstărișuri sau cu tufărișuri aflate de-a lungul căilor ferate și șoselelor, pe câmpiile inundabile de la marginile lacurilor și râurilor. Poate fi întâlnită și la periferia localităților.
Populația din România este estimată la 400 000 – 1 100 000 de perechi cuibăritoare, tendința populațională fiind deocamdată fluctuantă.
Principalele amenințări la adresa speciei sunt legate de intensificarea agriculturii: utilizarea intensă a pesticidelor (în special insecticide), scăderea suprafețelor cultivate cu cereale, suprafețele mari cu monoculturi, eliminarea fâșiilor necultivate dintre terenurile arabile, pășunatul excesiv și pășunatul la interfața pășune – teren arabil.

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”
Str. Aleea Parcului 9
Bacău, Bacău 600034 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.