Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bacău: EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE 2022 la Muzeul de Științele Naturii Bacău – STICTOCEPHALA BISONIA

1 septembrie, 2022 - 30 septembrie, 2022

EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE la Muzeul de Științele Naturii este:
STICTOCEPHALA BISONIA
Această specie este inclusă în clasa Insecta, ordinul Hemiptera, familia Membracidae. Specia este originară din America de Nord, răspândită în tot centrul și sudul Europei, în Orientul Apropiat și în nordul Africii. În România este specie invazivă. Coloritul general este verde intens. Pronotul, privit din față, are formă caracteristică triunghiulară cu margini proeminente, ascuțite.
Folosește mimetismul ca mecanism de apărare, astfel atât forma corpului cât și coloritul îi conferă un excelent camuflaj printre frunzele plantelor-gazdă
Masculii atrag femelele cu un cântec care, spre deosebire de cântecele similare folosite de cicade și greieri, este perceput de femelă nu ca unde sonore, ci ca vibrații prin planta gazdă.
Adulții și nimfele se hrănesc cu sevă, folosind piese bucale specializate. Este o specie polifagă dar preferă: salcâmul, salcia, ulmul, trifoiul. Sunt dăunători ocazionali ai pomilor fructiferi, în special ai merilor. Rănește plantele atunci când introduce ouăle sub scoarța lăstarilor tineri. Leziunile astfel apărute sunt căi de intrare pentru unii agenți patogeni ce produc îmbolnăviri.

Detalii

Începe:
1 septembrie, 2022
Se termină:
30 septembrie, 2022
Eveniment Categories:
,
Site web:
https://www.facebook.com/complexulmuzealionborceabacau/posts/pfbid02HTipxgt5f3jL5WK1nrSk3sXncCY8Jo36Jjy83QzKDtMci2jgGxdaX326aG9TdZZil

Organizator

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Loc de desfășurare

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Ion Borcea”
Str. Aleea Parcului 9
Bacău, Bacău 600034 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *