Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Bacău: EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE2021 la Vivariu: PREPELIȚA JAPONEZĂ (Coturnix japonica)

EXPONATUL LUNII SEPTEMBRIE la Vivariu este:
ȚESTOASA DE APĂ
EMYS ORBICULARIS (LINNAEUS 1758)
Țestoasa de apă atinge lungimi ale carapacei de max. 24 cm şi o greutate de până la 1,5 kg fiind răspândită în sudul şi centrul Europei, Asia de Vest şi Africa de Nord. În România este întâlnită în zonelor umede, din Delta Dunării şi până la altitudini de 1000 m. Corpul este de culoare închisă presărat cu mici puncte galbene prezente de asemenea pe cap, picioare și coadă. Atât membrele posterioare cât și cele anterioare sunt prevăzute cu membrană interdigitală, care înlesnește deplasarea sub apă.
Hrana este constituită în principal din insecte acvatice, pești, broaște și mormoloci, la care uneori se mai adaugă și plante. Adulții nu au prădători naturali însă exemplarele de talie mică sunt vânate de stârci, pescăruși sau egrete și majoritatea mamiferelor carnivore.
În România țestoasa de apă este clasificată ca specie vulnerabilă, afectată de degradarea, distrugerea și fragmentarea habitatelor. Populațiile sunt amenințate de poluare, desecări, colectarea în scopul comercializării și uciderea deliberată sau accidentală de către pescari. Cele mai importante presiuni la adresa ei sunt: incendierea vegetaţiei (stufului), deşeuri deversate în bălţi, modificări climatice (creşterea numărului de zile secetoase şi scăderea cantităţii de precipitaţii).

Details

Start:
1 September, 2021
End:
30 September, 2021
Event Categories:
,
https://www.facebook.com/complexulmuzealionborceabacau/posts/4394432503967114

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *