Loading Events
 
 
EXPOZIȚIA DE TARANTULE VII
“The Taranterra Project”
la sediul subunităţii Vivariu din str. Popa Şapcă nr.3
Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău, subunitatea VIVARIU găzduiește expoziția itinerant “The Taranterra Project”, care prezintă peste 60 de tarantule vii, din 50 de specii de pe continentele America, Australia și Asia, din toate habitatele naturale în care acestea trăiesc.
În funcție de specie, lungimea corpului acestora variază de la 2,5 – 10 cm până la 8 – 30 cm. Cea mai mare dintre speciile de tarantule expuse este Theraphosa blondi, din Venezuela (30 cm). Majoritatea speciilor de tarantule ajung la maturitate la vârsta de 2–5 ani. Masculii după maturizare trăiesc un an, fără a avea loc năpârlirea. Femelele sunt mai longevive, pot atinge și vârsta de 30 de ani.
Expoziția este rezultatul colaborării dintre instituția muzeală și doi tineri colecționari orădeni Bogdan Biriş şi Andrei Lazăr.
Iubitori de specii exotice, dar nu numai, au ocazia să viziteze o expoziție dedicată în exclusivitate „giganților” din lumea păianjenilor.
“The Taranterra Project” a fost gândită de cei doi colecționari ca un proiect educaţional cu scopul de a capta atenția copiilor și tinerilor în special, iar prin informațiile oferite, să prevină și să combată apariția și dezvoltarea arahnofobiei.
Expoziția este deschisă publicului până în luna martie 2022.
Cu această ocazie, vizitatorii au posibilitatea să viziteze şi expoziţiile permanente din cadrul subunităţii Vivariu. Pot fi admirate aici expozițiile de păsări exotice si ornament, rase de porumbei, reptile autohtone, peşti autohtoni şi exotici.
Program de vizitare: 9:00- 17:00
Bilet intrare: copii, elevi, studenţi grupuri organizate și pensionari: 8 lei
individual, adulți: 12 lei
Telefon: 0234/535564
Vă așteptăm cu drag!
Important!!!
Accesul vizitatorilor se va face restricționat, conform regulilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul generat de prezența virusului SARS-CoV-2.
Cu deosebită considerație,
Manager,
Dr. Gabriela Gurău

Details

Start:
22 September
End:
31 March, 2022
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Vivariu – Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea” Bacău
Str. Popa Șapcă nr. 3
Bacău, Bacău 600026 Romania
+ Google Map

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *