Loading Events
 
 
ȘCOALA DE VARĂ A MICULUI NATURALIST
În perioada 27 – 29 iulie 2021 s-a desfășurat prima sesiune a „Școlii de vară a micului naturalist” la Muzeul de Științele Naturii. Copiii cu participat la cele trei ateliere de lucru: „Din lumea plantelor”, „Trecut și prezent în lumea animală” și „EcoKids”. La finalul activităților educative au fost acordate diplome de participare. Mulțumim participanților!
Anul acesta am avut un număr mare de solicitări, astfel ca va mai fi organizată o a doua sesiune în perioada 3 – 5 august 2021 pentru care mai sunt disponibile câteva locuri. Activitățile pregătite pentru dumneavoastră sunt:
Ziua 1 – 03.08.2021
TRECUT ȘI PREZENT ÎN LUMEA ANIMALĂ
• „Din lumea animalelor preistorice”– observații asupra unor fosile autentice din colecția de paleontologie a Muzeului de Științele Naturii Bacău; jocuri interactive: etapele prin care o fosilă poate ajunge exponat într-un muzeu; atelier de creaţie, pictarea de către participanţi a unor replici de fosile precum trilobiți, figurine cu dinozauri sau dinți fosili; concurs „Descoperă exponatul!”, identificarea unor animale preistorice din cadrul expoziției „O lume dispărută”, pe baza unor informații furnizate de muzeografi şi completarea unui chestionar;
• „Diversitatea lumii animale”– prezentare şi observaţii asupra unor exponate autentice din colecţii de zoologie şi din expoziţiile muzeului;
Ziua 2 – 04.08.2021
DIN LUMEA PLANTELOR
• „Ce sunt plantele medicinale” – prezentări multimedia privind diversitatea plantelor medicinale și aromatice, precum și importanța acestora în viața noastră; identificarea diferitelor organe vegetale prin intermediul unor exponate autentice, auxiliare și complementare; proiecții prin intermediul microscopului ale unor secțiuni histo-anatomice prin organele vegetative ale diverselor plante de interes terapeutic.
• „Realizarea unui ierbar” – prezentări multimedia privind etapele de lucru pentru realizarea unui ierbar tematic; activitate practică de realizare a unor coli de ierbar cu plante vasculare reprezentative din flora României, respectând etapele de lucru; prezentarea unor ierbare tematice;
• „Florile de grădină” – activităţi de comparare și recunoaștere a tipurilor de flori, observarea diversității speciilor de plante ornamentale din Grădina Senzorială a muzeului.
Ziua 3 – 05.0782021
ECOKIDS
• „Despre reciclarea deșeurilor” – atelier de creație artistică, în care se utilizează materiale reciclabile pentru confecționarea unor obiecte utile (căsuțe pentru insecte) sau obiecte decorative.
• „Poluarea și purificare apei” – Activitate practică de confecționare a unui sistem de filtrare a apei poluate.
VĂ AȘTEPTĂM LA ACTIVITĂȚILE NOASTRE!

Details

Start:
3 August, 2021
End:
5 August, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii “Ion Borcea” Bacău

Venue

Complexul Muzeal de Științele Naturii “Ion Borcea”
Str. Aleea Parcului 9
Bacău, Bacău 600034 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *