Loading Events
 
 
TESCANI 45
Expoziție retrospectivă 1976-2021
📌În urmă cu 45 de ani, în ținutul magic al Tescanilor, muzeograful Alexandru Popovici împreună cu artistul plastic Ilie Boca au inițiat prima Tabără de Pictură de la Tescani – care a constituit, în toți acești ani, unul dintre importantele locuri de creație și întâlnire al pictorilor dar și al iubitorilor de artă.
🤝Au fost mulți artiști care au pășit pragul conacului Rosetti-Tescanu cu intenția de a imortaliza peisajele care-l străjuiesc și de a transmite unicitatea locurilor, printre care s-au enumerat: Ilie Boca, Gheorghe Velea, Cela Neamțu, membrii grupului de artiști „Prolog” ce au reprezentat în vremurile comunismului o rezistență în cultură dar și nenumărate alte personalități ale culturii românești.
👉Anul acesta, pentru a marca împlinirea acestor prolifici ani de la înființarea primei Tabere de Pictură de la Tescani, sunteți invitați la lansarea Expoziției „Retrospectivă 1976-2021” care reunește optzeci de tablouri ale unor însemnați artiști cum ar fi: Horia Bernea, Ilie Boca, Mihai Sârbulescu, Horia Paștina, Ala Jalea Popa, Constantin Flondor, Letiția Oprișan, Doru Ulian, Sultana și Ovidiu Maitec, Ileana și Vlad Micodin, Sabina Negulescu etc., care va avea loc joi, 16 Decembrie 2021, ora 14, la Galeriile „Alfa” Bacău, din str. Mărășești, Nr. 12.
📖În cadrul vernisajului se va lansa albumul de artă „Tescani 45”.
❗Din cauza condițiilor pandemice și pentru evitarea contaminării și răspândirii virusului Covid 19, numărul spectatorilor prezenți la eveniment va fi conform normelor în vigoare.
👉Expoziția va putea fi, ulterior, vizitată și admirată, până la data de 16 ianuarie 2022.

Details

Start:
16 December, 2021
End:
16 January
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal “Iulian Antonescu” – Bacău
View Organizer Website

Venue

Galeriile de Artă ”Alfa” – Bacău
Marășesti 12
Bacău, Bacău Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *