Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bacău: Ziua Culturii Naționale la Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău

11 ianuarie, 2023 @ 08:00 - 17:00 EET

🇹🇩Ziua Culturii Naționale🇹🇩, sărbătorită la fiecare 15 ianuarie, este ziua în care, în 1850, s-a născut poetul Mihai Eminescu și este totodată un remarcabil prilej pentru promovarea valorilor culturale locale și naționale.
🔴Ca lăcaș de cultură, avem datoria sacră de a reaminti publicului faptul că în patrimoniul pe care Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău îl găzduiește se reflectă istoria în toate epocile sale, tradițiile pe care străbunii noștri le-au orânduit cu înțelepciune, splendoarea și bogăția artei, dar și marcante personalități care au înfluențat cultura națională. Toate acestea alcătuiesc un inestimabil tezaur și reprezintă cartea de vizită a culturii și civilizației din acest ținut al Moldovei.
🔴La Complexul Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacău, din str. 9 Mai, nr. 7 se pot vizita următoarele obiective culturale:
– Expozițiile permanente ale muzeelor de arheologie, istorie și etnografie
– Colecția de medalistică, grafică şi pictură donată de col. Ioan Dogaru
– Sala Memorială ”Iulian Antonescu” reprezentată de obiecte personale, mobilier, cărţi, manuscrise, documente, o bogată colecţie de fotografii care au aparţinut renumitului istoric și om de cultură, precum şi piese pe care le-a descoperit în timpul săpăturilor arheologice
– Expoziția de pictură naivă, in memoriam, ”Retrospectiva Catinca Popescu”
– Expoziția etnografică ”Marame”- o evocare a portului tradițional, ca mărturie a originilor noastre
🔴La Galeriile de Artă ”Alfa”din Bacău, str. Calea Mărășești, nr. 12 se pot admira, pe simeze, tablourile artistei plastice Carmen Poenaru, reunite în expoziția ”Shalimar- the Garden of Love”
🔴La Muzeul de Artă din Bacău, str. Nicolae Titulescu, nr. 23, pe lângă expoziția permanentă care întrunește lucrări foarte valoroase de pictură, grafică și sculptură, veți putea vizita expoziția de pictură ”Dimitrie Grigoraș”
🔴La Casa Memorială ”George Bacovia” din Bacău, str. George Bacovia, nr. 13, sub titlul ”Muzica sonoriza orice atom…”, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România- filiala Bacău, sunteți invitați să luați parte la un program de muzică și poezie din care nu vor lipsi dialogurile pe teme culturale.
Din program:
– prof. Dumitru Chiuc – Eminescu și muzica
– prof. dr. Ioan Dănilă – Alfa și beta – produse literare băcăuane
– Tincuța Bernevic – Bacovia – Pasiunea pentru muzică
– Grupul vocal „Izvorașul” al ANR Bacău
– Ozana Kalmuski Zarea- pian
🙏Nădăjduim că sunteți dornici să redescoperiți frumusețea și unicitatea expozițiilor de aceea porțile muzeului sunt larg deschise, fără nicio plată, așteptându-vă!

Organizer

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” – Bacău
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” – Bacău
Str. 9 Mai nr. 7
Bacău, Bacău 600037 Romania
+ Google Map
View Venue Website