Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bădăcin: expoziția foto-documentară „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan”

4 iunie - 11 iunie

Vernisajul expoziției foto-documentare „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan”.
Evenimentul va avea loc marți, 4 iunie 2024, începând cu ora 10,00, la Casa Memorială ”Iuliu Maniu” de la Bădăcin.
Expoziția foto-documentară „Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” aduce în prim-plan un capitol dureros și mai puțin cunoscut din istoria recentă a României – deportările în Bărăgan, cunoscute sub numele de „Rusaliile Negre”. Prin intermediul fotografiilor documentare și a materialelor de arhivă, vizitatorii vor putea să înțeleagă mai bine suferințele și dificultățile îndurate de cei deportați, oferind o perspectivă emoționantă asupra acestor evenimente tragice.
„Rusaliile Negre: Deportarea în Bărăgan” reprezintă un omagiu adus victimelor deportărilor și o inițiativă de a păstra vie memoria acestora pentru generațiile viitoare. Expoziţia aparține Centrului Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei – Fundaţia Academia Civică. Realizator: Romulus Rusan, în colaborare cu Ioana Boca, Virginia Ion, Angela Bilcea, Andreea Cârstea. Expoziţia face parte din proiectul „MEMORIA DEPORTĂRILOR din ROMÂNIA”, susţinut prin programul EUROPA PENTRU CETĂŢENI. MEMORIA ACTIVĂ A EUROPEI al COMISIEI EUROPENE.
Vă așteptăm să ne fiți alături la acest eveniment deosebit, pentru a descoperi împreună un fragment important din istoria noastră.

Details

Start:
4 iunie
End:
11 iunie
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/events/1376093839748320/?ref=newsfeed

Organizer

Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău
View Organizer Website

Venue

Casa Memorială ”Iuliu Maniu” Bădăcin
Str. Principală nr. 3,
Bădăcin, Zalău Romania
+ Google Map