Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Baia Mare: expoziția „ Bradul-Axis mundi”, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, 02 februarie – 1 martie 2023

2 februarie - 1 martie

Bradul – Axis mundi-ul lumii tradiționale

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în colaborare cu Muzeul Județean Satu Mare, vă invită joi, 02 februarie 2023, de la ora 14:00, la vernisajul expoziției „Bradul-Axis mundi”, în Clădirea Pavilion ară, str. Dealul Florilor, nr. 1 mi |4 Expoziția „Bradul – Axis Mundi” își propune o inițiere a vizitatorului în lumea mitică, dar și simbolică a universului magic pe care Bradul l-a creat în jurul său. Pentru expunere au fost alese obiecte ornamentate cu simbolul bradului aflate în patrimoniul a trei muzee: Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Blide, oluri, ceramică de nuntă, dar și funerară, lingurare încrustate cu frunza bradului, dar și celebrele lăzi de zestre cu „pomul nunții”, cămeși și spăcele brodate cu „pana bradului” sunt doar o parte din valoroasele bunuri ce vor putea fi admirate în expoziție.

Expoziția va putea fi vizitată în Clădirea Pavilionară a Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș în perioada 02 februarie – 1 martie 2023.

Detalii

Începe:
2 februarie
Se termină:
1 martie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=615468480385900&set=a.513160097283406&locale=ro_RO

Organizator

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
Str. Dealul Florilor nr. 1
Baia Mare, Maramureș 430165 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare