Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Baia Mare: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vă invită la expoziția temporară itinerantă „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, care se va desfășura în perioada 29 iulie – 31 august 2021, în Muzeul Satului Baia Mare.

29 July, 2021 - 31 August, 2021

CASA REGALĂ A ROMÂNIEI – AMBASADOR AL CULTURII TRADIȚIONALE ROMÂNEȘTI
Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș vă invită la expoziția temporară itinerantă „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, care se va desfășura în perioada 29 iulie – 31 august 2021, în Muzeul Satului Baia Mare.
Tradițiile și obiceiurile populare românești reprezintă moștenirea dăruită nouă de către străbuni, iar portul tradițional este mărturia încărcată de simboluri ancestrale a legăturii dintre generații, reprezentând forma materială a identității de neam.
De-a lungul timpului, Casa Regală a României a susținut și promovat cultura tradițională manifestată prin sărbători, obiceiuri și ritualuri, așezându-le alături de valorile statului român modern.
Proiectul cultural „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești” prezintă publicului fotografii aflate în colecțiile Muzeului Național Cotroceni, precum și a altor instituții culturale partenere: Arhivele Naționale ale României; Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”; Muzeul Municipiului București; Muzeul Național de Istorie a României; Muzeul Național al Țăranului Român; colecția Daniel Mladin.

Details

Start:
29 July, 2021
End:
31 August, 2021
Event Category:

Organizers

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare
Muzeul Național Cotroceni – București

Venue

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Baia Mare
Str. Dealul Florilor nr. 1
Baia Mare, Maramureș 430165 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.