Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Baia Mare: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vernisează Expoziția permanentă „Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului”, marți, 14 decembrie, de la ora 14:00.

14 December, 2021

Consiliul Județean Maramureș prin Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș vernisează Expoziția permanentă „Epoca târzie a bronzului în Depresiunea Lăpușului”, marți, 14 decembrie, de la ora 14:00.
Expoziția documentează cele mai însemnate descoperiri arheologice din Ţara Lăpușului, fiind evidențiate atât siturile arheologice, cu ajutorul imaginilor şi hărţilor, cât şi bunurile culturale mobile rezultate în urma cercetărilor efectuate de-a lungul timpului.
În epoca târzie a bronzului, Depresiunea Lăpuşului a fost intens populată datorită resurselor de minereuri neferoase (cupru și aur) existente în Munții Lăpușului şi Munții Ţibleşului. Obiectele de aur descoperite în movilele funerare de la Lăpuş – necropola tumulară, precum şi numeroasele depozite de bronzuri sau piese izolate de bronz ieșite la iveală în acest spațiu sunt argumente în acest sens.

Details

Date:
14 December, 2021
Event Category:

Organizer

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș – Baia Mare
View Organizer Website

Venue

Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș – Baia Mare
Str. Monetăriei nr. 1 - 3
Baia Mare, Maramureș 430406 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.