Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bârlad: Expozitia ,,Amintiri din Iașul de altădată”, artist Bianca Elena Boroș

10 septembrie, 2023 - 10 octombrie, 2023

Duminică, 10 septembrie la Muzeul „Vasile Pârvan” va avea loc vernisajul unei extrem de interesante expoziții a tinerei și foarte talentatei artiste Bianca Elena Boroș. Publicul bârlăden a avut ocazia, în anii din urmă, să cunoască, într-o oarecare măsură, preocupările artistei, aceasta participând la ultimele ediții ale Bienalei Internațional de Artă Contemporană N.N. Tonitza, prilej cu care lucrările sale au fost apreciate de juriul concursului. Așa cum am procedat cu premianții Bienalei și în anii trecuți, de această dată am invitat-o pe artistă să expună la Bârlad ultimele ei creații.

Expozitia pe care ne-o propune este realizată sub genericul ,,Amintiri din Iașul de altădată”,lucrările fiind inspirate din imagini mai vechi, care însă nu au fost lucrate figurativ realist, ci sunt realizate în urma trecerii prin experimentele sale picturale. Un element de inedit este dat și de faptul că autoarea utilizează, pentru atingerea țintelor propuse, materiale, care la prima vedere par incompatibile, precum apă, ulei, vopsea industrială, vin, cafea, s.a., alături de materiale și tehnici tradiționale. Astfel lucrările obținute se află la granita dintre pictură și grafică, cu elemente de crochiu. Rezultatul final reprezentând astfel o impresie a unor locuri importante ale Iasului de odinioara, afisate expresiv-plastic.

Dorinta autoarei este ca „lucrarile sa fie privite ca amintiri (ce posibil s-au întâmplat sau nu), clipe de visare, sau momente imaginate…să persiste întrebările ,,Oare ce-or fi?”, ,,Ce clădire este aceasta? Mai există? A existat vreodată?” sau să fie percepute ca atare”.

Două lucrari se deosebesc și prin dimensiunile lor. Sunt cele care reprezinta Palatul Culturii din Iasi și Muzeul „Vasile Parvan” din Barlad.

Vernisajul expoziției va avea loc la sediul central al muzeului, Sala „Vasile Palade”, începând cu ora 11.00.

Prezină: dr. Maria Bilașevschi și prof. univ. dr. Cristian Ungureanu.

Details

Start:
10 septembrie, 2023
End:
10 octombrie, 2023
Event Category:
Website:
https://muzeulparvan.ro/2023/09/06/amintiri-din-iasul-de-altadata/

Organizer

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website