Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bârlad: expoziţia “Bucăţi din stele”, eşantioane de meteoriţi din colecţia Muzeului de Mineralagie a Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj Napoca

9 October, 2021 - 10 December, 2021

Serviciul de Astronomie din cadrul Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad va organiza sâmbătă, 9 octombrie 2021 ora 17.00, vernisajul expoziţiei temporare “Băcăţi din stele”, acţiune culturală realizată în colaborare cu Muzeul de Mineralogie, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai” Cluj Napoca.
Expoziţia propusă va conţine în mare parte eşantioane de meteoriţi din colecţia Muzeului de Mineralagie al UBB, dar şi diverse machete cu tematică spaţială confecţionate de către membrii Astroclubului “Perseus”, în cadrul Şcolii de vară de Astronomie, “Descoperă Universul!”.
În cuprinsul expoziţiei se vor găsi meteoriţi şi din colecţia personală a coordonatorului Astroclubului Iaşi, Ioan Agavriloaiei, care de altfel, va fi invitat la vernisajul expoziţiei.
De asemenea dorim să precizăm că activitatea este organizată cu prilejul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic.
Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat în anul 1999 că Săptămâna Mondială a Spaţiului Cosmic va avea loc în fiecare an în perioada 4 – 10 octombrie, aceste date marcând două evenimente: 4 octombrie 1957 — lansarea primului satelit artificial, Sputnik 1, deschizând astfel calea spre explorarea spaţiului şi, 10 octombrie 1967 — Semnarea Tratatului privind principiile care guvernează activităţile statelor în domeniul explorării şi utilizării paşnice a spaţiului cosmic, inclusiv a Lunii şi a celorlalte corpuri cereşti.
Expoziţia va fi deschisă spre vizitare în perioada 9 octombrie – 10 decembrie 2021, la sediul muzeului, din str. Republicii nr. 235.

Details

Start:
9 October, 2021
End:
10 December, 2021
Event Categories:
,

Organizer

Universitatea “Babeș-Bolyai”
View Organizer Website

Venue

Muzeul “Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Reply

Your email address will not be published.