Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Bârlad: Expoziția de grup „Grafickón” a cadrelor didactice de la specializarea Grafică din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”

19 mai - 19 iunie

Expoziția „Grafickón”
Expoziția de grup intitulată „Grafickón” a cadrelor didactice de la specializarea Grafică din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, reliefează un discurs vizual prezentat succinct, cât și un exercițiu de (re)curs didactic.
Demersul grupului reflectă învederat opțiunea stilistică a fiecărui cadru didactic iar concomintent este și prezentarea demersului didactic.
Cele 11 cadre didactice – prof. univ. dr. habil. Atena SIMIONESCU (Președinte al Senatului Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și curator asociat al expoziției), conf. univ. dr. habil. Modesta LUPAȘCU (Prodecan al Facultății de Arte Vizuale și Design), conf. univ. dr. Cezarina CALOIAN, conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE (curator asociat), conf. univ. dr. Cristina STRATULAT, lect. univ. dr. Andrei PANTEA, lect. univ. dr. Florin PÎNZARIU, lect. univ. dr. Bianca SIMIONESCU, asist. univ. dr. Sabina DRÎNCEANU, prof. asoc. dr. habil. Dragoș PĂTRAȘCU (artist născut la Bârlad) și prof. asoc. drd. Cosmin PĂNESCU – expun pentru prima dată în această formulă la Muzeul „Vasile Pârvan” IAR prin această acțiune, obiectivul este de perpetuare și aprofundare a parteneriatului dintre cele două instituții (universitatea și muzeu). Publicul bârlădean are oportunitatea de a intrat în contact vizual cu aceste creații din sfera artelor grafice – de la grafică și gravură tradițională și până la mijloace de expresie din mediul digital.
Expoziție va fi deschisă cu prilejul organizării la Bârlad a celei de-a XVIII a Sesiuni Internaționale de Comunicări Științifice.
Vernisajul va avea loc vineri 19 mai 2023, ora 19.45 la sediul Muzeului Colecțiilor – Casa Sturdza, din strada Vasile Pârvan nr. 4.
Prezintă conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE.
Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.
Curator asociat conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE
Organizator proiect dr. MIRCEA MAMALAUCĂ

Detalii

Începe:
19 mai
Se termină:
19 iunie
Eveniment Category:
Site web:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3547065852237188&set=a.1374870466123415

Organizator

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare