Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bârlad: Expoziția de grup „Grafickón” a cadrelor didactice de la specializarea Grafică din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu”

19 mai, 2023 - 19 iunie, 2023

Expoziția „Grafickón”
Expoziția de grup intitulată „Grafickón” a cadrelor didactice de la specializarea Grafică din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, reliefează un discurs vizual prezentat succinct, cât și un exercițiu de (re)curs didactic.
Demersul grupului reflectă învederat opțiunea stilistică a fiecărui cadru didactic iar concomintent este și prezentarea demersului didactic.
Cele 11 cadre didactice – prof. univ. dr. habil. Atena SIMIONESCU (Președinte al Senatului Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și curator asociat al expoziției), conf. univ. dr. habil. Modesta LUPAȘCU (Prodecan al Facultății de Arte Vizuale și Design), conf. univ. dr. Cezarina CALOIAN, conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE (curator asociat), conf. univ. dr. Cristina STRATULAT, lect. univ. dr. Andrei PANTEA, lect. univ. dr. Florin PÎNZARIU, lect. univ. dr. Bianca SIMIONESCU, asist. univ. dr. Sabina DRÎNCEANU, prof. asoc. dr. habil. Dragoș PĂTRAȘCU (artist născut la Bârlad) și prof. asoc. drd. Cosmin PĂNESCU – expun pentru prima dată în această formulă la Muzeul „Vasile Pârvan” IAR prin această acțiune, obiectivul este de perpetuare și aprofundare a parteneriatului dintre cele două instituții (universitatea și muzeu). Publicul bârlădean are oportunitatea de a intrat în contact vizual cu aceste creații din sfera artelor grafice – de la grafică și gravură tradițională și până la mijloace de expresie din mediul digital.
Expoziție va fi deschisă cu prilejul organizării la Bârlad a celei de-a XVIII a Sesiuni Internaționale de Comunicări Științifice.
Vernisajul va avea loc vineri 19 mai 2023, ora 19.45 la sediul Muzeului Colecțiilor – Casa Sturdza, din strada Vasile Pârvan nr. 4.
Prezintă conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE.
Partener media: media TRUST Romania; Jurnal FM, Media TV, Bârlad Online, Vremea Nouă, Bârlad Value Center.
Curator asociat conf. univ. dr. ZuZu CARATANASE
Organizator proiect dr. MIRCEA MAMALAUCĂ

Details

Start:
19 mai, 2023
End:
19 iunie, 2023
Event Category:
Website:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=3547065852237188&set=a.1374870466123415

Organizer

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website