Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bârlad: expoziţia „Luna, o călătorie în timp”, Muzeul „Vasile Pârvan”, 25 noiembrie 2023 – 15 ianuarie 2024

25 noiembrie, 2023 - 15 ianuarie, 2024

Sâmbătă pe 25 noiembrie 2023, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad, vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporare: „Luna, o călătorie în timp”.

Luna a fascinat oamenii de-a lungul timpului, satelitul natural al Pământului fiind unul dintre cele mai cunoscute şi cercetate corpuri cereşti.

Prin intermediul acestei activităţi dorim să prezentăm publicului un scurt istoric al observării, fotografierii, studierii și explorării Lunii. Luna a fost privită încă din cele mai vechi timpuri, apoi observată prin instrumente astronomice, fotografiată de pe Pământ și din spațiu de către sateliţi, dar şi studiată de pe suprafața ei de către sonde, rovere, și în misiuni cu echipaj uman. Luna fiind singurul corp ceresc care a fost vizitat de către oameni în cunoscutele misiuni spaţiale Apollo. Expoziția cuprinde pe lângă panourile informative şi replica celebrului telescop a lui Galileo Galilei, primul om care a folosit un telescop, cu care a privit cerul. Galileo o observat şi desenat Luna, privind prin telescopul său. În cadrul acestei expoziţii vizitatorii vor putea admira şi o machetă 3D a Lunii, cu locurile de aselenizare evidenţiate.

Activitatea se desfăşoară în colaborare cu Observatorul Astronomic „Victor Anestin”, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea” Bacău.

Cu prilejul acestei colaborări o partea din imaginile astronomice realizate la Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, vor fi expuse la Observatorul Astronomic din Bacău.

Expoziţia va fi deschisă spre vizitare până pe 15 ianuarie 2024.

Organizator:

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Şef Serviciu Astronomie / Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad
Web site: https://astrobarlad.com

Facebook: www.facebook.com/astrobarlad

Details

Start:
25 noiembrie, 2023
End:
15 ianuarie
Event Category:
Website:
https://muzeulparvan.ro/2023/11/17/expozitia-temporara-luna-o-calatorie-in-timp/

Organizer

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
View Organizer Website

Venue

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Google Map
View Venue Website