Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Bârlad: Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la filmul MULTUMESC PENTRU PLOAIE

17 noiembrie, 2018 @ 12:00 - 14:00 EET

Muzeul ”Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la ultimul film din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, ediția a 4-a, 2018.
Sâmbătă, 17 noiembrie, de la ora 12,00 vă invităm, la sediul central al muzeului, să urmăriți producția norvegiană MULTUMESC PENTRU PLOAIE
Pe parcursul a 5 ani, Kișilu, un fermier din Kenya, folosește camera video pentru a surprinde viața familiei sale, a satului său si a daunelor produse de schimbările climatice. El filmează inundații, secete și furtuni, dar și costurile umane ale acestor fenomene: copiii lui sunt trimiși acasă de la școală, când nu poate plăti taxele; bărbații care se deplasează în orașe în căutare de locuri de muncă; tensiunile tot mai ample ale familiei. Atunci când o furtună violentă îi distruge casa, Kisilu inițiază o mișcare comunitară a fermierilor care luptă împotriva impactului cauzat de condițiile meteorologice extreme și reușește să aducă acest mesaj de sperantă până la Conferința Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice de la Paris, COP21. Aici la cel mai mare spectacol despre mediu de pe pământ, pe fondul adversității, aroganței si forței politice, relația dintre Kisilu si regizoarea norvegiană Julia Dahr ia o întorsătură remarcabilă, aruncând o lumină puternică asupra mișcării justiției climatice și a lumilor foarte diferite pe care cei doi le reprezintă.
Intrare gratuită.

Detalii

Dată:
17 noiembrie, 2018
Oră:
12:00 - 14:00 EET
Categorie Eveniment:

Organizator

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Muzeul „Vasile Pârvan” – Bârlad
Str. Vasile Pârvan nr. 1
Bârlad, Vaslui 731050 Romania
+ Hartă Google
Vezi site-ul web Loc de desfășurare