Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Bistrița: BURGUL PRIVIT PRIN LINIE ȘI CULOARE” EXPOZIȚIA PERSONALĂ – S E V E R M O L D O V A N

20 iunie, 2019 - 5 iulie, 2019

BURGUL PRIVIT PRIN LINIE ȘI CULOARE”
EXPOZIȚIA PERSONALĂ – S E V E R M O L D O V A N
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, din Bistrița, Strada General Grigore Bălan, nr. 19, vă invită joi 20 iulie 2019 ora 17,00, la vernisajul expoziției „BURGUL PRIVIT PRIN LINIE ȘI CULOARE, a artistului SEVER MOLDOVAN.
,, Expoziția pictorului bistrițean ne determină să ne întrebăm, sau să ne reîntrebăm despre rolul și funcția estetică a desenului clasic. La Sever Moldovan desenul asigură fundamentul limbajului vizual, artistul imaginează și construiește prin planurile demarcate de linie, se raportează la spațialitate prin structuri clar fixate, iar topologia plastică se exprimă prin siguranța și rigurozitatea separării suprafețelor. Punctul, dreapta, planul și suprafața alcătuiesc mijloacele de construcție care materializează principiile geometriei euclidiene asumate și exersate cu motivație și seriozitate. Prin această abordare coerența și conexiunea logică a compozițiilor se detașează ca o caracteristică a unui mod de a înțelege lumea și de a exprima conținutul acesteia, este expresia perspectivei gândirii artistice din care se proiectează și viziunea ideilor sale plastice… sunt doar cateva consideratii critice ale istoricului de arta Vasile Duda, din textul de prezentare al expozitiei. ,,
Sever Moldovan (născut la Telciu – județul Bistrița-Năsăud, 1958). A absolvit Liceul de Arte plastice – Romul Ladea din Cluj-Napoca în 1977. După absolvirea Facultății de Construcții Cluj-Napoca în 1983, a urmat Cursurile Academiei de Arte Vizuale și Design Cluj-Napoca. Și-a completat studiile universitare la Universitatea Babes Bolyai Cluj-Napoca, absolvind cursurile postuniversitare de specializare în Reabilitarea Monumentelor Istorice. Pasiunea permanentă și exercițiul continuu în domeniul artelor frumoase îmbinate cu profesia de zi cu zi în domeniul tehnic–ingineresc, îi oferă lui Sever Moldovan posibilități multiple de exprimare în artele plastice vizuale, fapt dovedit prin multiplele prezente artistice pe simezele galeriilor de artă.
Are un bogat palmares artistic: expoziții personale în Bistrița, Cluj Napoca, Iași și Satu Mare, dar și participări la expoziții de grup, simpozioane și bienale de artă plastică în Bistrita, București, Iași, Alba Iulia, Satu Mare, Hunedoara, Târgoviște, Petroșani, Târgu Jiu, Besançon și Ornans-Franța, etc. A participat în tabere de creație la Colibița-Bistrița, Cincis-Hunedoara, Abrud-Alba, Ornans- Franța, etc. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania – Filiala Interjudețeana Cluj/Bistrița, din 2015.
A fost nominalizat și a primit premii sau distincții la concursuri sau bienale de artă în România. În anul 2016, devine laureat al Premiului municipiului Bistrița – secțiunea cultură.
Curatorul expoziției este Alexandru Gavrilaş – managerul Complexului Muzeal Bistrita-Năsăud.
Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă dr. Vasile Duda.

Details

Start:
20 iunie, 2019
End:
5 iulie, 2019
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website