Loading Events
 
 
  • This event has passed.

Bistrița: Simpozionul ,,Transilvania în anii de după Primul Război Mondial. Aspecte social-economice și culturale”

Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Bistrița organizează în perioada 29-30 noiembrie 2019, începând cu ora 1230 , Simpozionul ,,Transilvania în anii de după Primul Război Mondial. Aspecte social-economice și culturale”.
Anii care au urmat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918 au oferit tuturor locuitorilor Transilvaniei posibilitatea de a se manifesta în deplinătatea puterii creatoare și de a-și clădi un destin binemeritat în cadrul României Mari.
În cadrul acestei manifestări științifice vor fi susținute lucrări de către specialiști în Istoria Modernă și Contemporană de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Institutul de Istorie ,,George Barițiu” Cluj-Napoca al Academiei Române, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, Muzeul ,,Casa Mureșenilor”, Brașov, Muzeul de Istorie Sighișoara, Seminarul Teologic Ortodox Cluj-Napoca, Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Colegiul Național Liviu Rebreanu, Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Școala Gimnazială Nr. 1, Bistrița.
Participanții la simpozion vor lua parte vineri, 29 noiembrie, ora 11.00, la vernisajul expoziției cu titlul ,,700 de ani de istorie locală în documente unicat”, eveniment organizat de Arhivele Naționale Bistrița-Năsăud și Muzeul Bistrița, în sala ,,Tezaur” a muzeului.

Coordonator de proiect: Muzeograf, Virgil Mureșan

Details

Start:
29 November, 2019
End:
30 November, 2019
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *