Loading Events
 
 
Asociația Culturală HXA Art Gallery în parteneriat cu Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud vă invită joi, 14 octombrie 2021, ora 14. 00, la vernisajul expoziției Artă Plastică Contemporană din România, Ediția a III-a.
În deschidere vor vorbi: Lavinia Moldovan, Director Direcția de programe și proiecte muzeale și Alexandru Gavrilaș, Manager Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
Prezintă: Vasile Duda, critic și istoric de artă și Ami Vasilescu, Manager Asociația Culturală HXA Art Gallery și curatorul expoziției
Proiectul cultural Artă Plastică Contemporană din România – APCOR promovează arta contemporană și artiștii români, ajungând deja la a III-a ediție.
În cadrul primelor două ediții au fost organizate 13 expoziții itinerante, găzduite pe simezele unor muzee și galerii de artă renumite.
În cadru ediției a III-a artiștii sunt reuniți sub tema genezei, care face parte din însăși ființa noastră. Fiecare artist vede începuturile în felul lui, fie evocând creația divină, apariția luminii sau întunericului, fie cercetând osmozele materiei și transpunându-le, conform percepțiilor asupra lumii.
În stiluri și maniere de lucru variate, de la figurativul interpretat la abstract și expresionism, plasticienii concep tema genezei în funcție de propriul areal imagistic, de raportarea la structuri vizuale arhetipale, relaționate cu zone culturale și istorice.
Vă așteptăm cu drag!
Manager,
Alexandru Gavrilaș

Details

Start:
14 October
End:
28 October
Event Category:

Organizer

Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud
View Organizer Website

Venue

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
Str. General Grigore Bălan nr. 19
Bistrița, Bistrița-Năsăud 420016 Romania
+ Google Map
View Venue Website

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *